2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun 7.Hafta karşılaşmaları 23 Mayıs Pazar günü Beyçayırı Sahası'nda oynanırken, haftanın açılış karşılaşmasında grup lideri Bayatspor ile karşılaşan Cumaspor, oyun olarak başa baş mücadele ettiği rakibine boyun eğmese de, bir penaltı golüyle sahadan yenik ayrıldı. Karşılaşmayı izleyenler arasında Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Kdz.Ereğli Belediyespor Genel Kaptanı Necat Bakan da vardı. Bayat takımı sahaya, Karadon'daki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerimizin acısını paylaştıklarını belirten bir pankartla çıktı.

Saat 16.00'da başlayan ve Emrah Asilbüyükyıldırım, Emre Kunduracı, Özhan Koroş hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada Cumaspor takımı sahaya Alparslan, Ümit, Ferhat, Okan, Sedat, Hüseyin, Uğur, İlker, Cengiz, Muzaffer ve Şeref'ten oluşan kadrosuyla çıkarken, haftaya, en yakın takipçisi Güneşli Belediyespor'un 3 puan önünde 16 puanla lider giren Bayatspor takımının ilk on birinde Yıldıray, Yusuf, Murat, Uğur, Enver, Ahmet, Ramazan Ongun, Ejder, Musa, Hasan ve Sinan forma giydi.
Geçtiğimiz hafta oynanan Güneşli Belediyespor karşılaşmasının 15.dakikasında kırmızı kart gören ve ASKF tarafından 2 maç ceza alan Kazım'ın yokluğunda, sol bek Uğur'u stoperde maça başlatan Bayatspor Teknik Direktörü Güven Kasapoğlu, başarılı orta saha oyuncusu Ramazan Tanrıverdi'yi de yedek kulübesinde oturttu.
Öncesinde maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimiz anısına saygı duruşunda bulunulan ve Cumasporlu oyuncuların vuruşuyla başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında bordo-beyazlı takımın atakları görüldü.
Maçın henüz 3.dakikasında sağ taraftan Muzaffer'in yaptığı ortada, topun gelişine vuran Cengiz'in şutu auta çıktı. 6.dakikada gelişen bir başka Cumaspor atağında ise Şeref, soldan ve yerden pasını uzattı; bu pozisyonda Bayatspor savunması adeta donup kalırken, altı pas çizgisi üstünden Muzaffer'in sol ayağıyla vurduğu şut, Bayatspor sol kale direğinin dibinden auta çıktı ve maçın ilk tehlikeli pozisyonundan Cumaspor takımı gol çıkartamadı. 10.dakikada ise Sedat'ın kaleye çok uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta çıkarken, Bayatspor'un ilk atağı 13.dakikada gelişti. Sahaya kaptan olarak çıkan Ejder'in pasında Sinan'ın şutu auta çıktı. 15.dakikada kazanılan bir başka serbest vuruşta topun başına bu kez Hüseyin geçti. Cumaspor'un başarılı ve hırsıyla göz dolduran oyuncusu olan Hüseyin'in şutunda kaleci Yıldıray güzel bir plonjonla topu çıkarmayı başardı.
Maçın ilk çeyrek saatlik diliminde sağ çizgiye çakılı kalan ve topla fazla buluşamayan son haftaların başarılı oyuncusu Ramazan Ongun'un etkisiz kaldığı dakikalarda da yine bir başka Bayat oyuncusu  Uğur'un  stoperdeki yerini yadırgadığı ve sık sık kademe hatası yaptığı gözlendi.21.dakikada gelişen bir başka Cumaspor atağında da Şeref'in sol kanattan ortası Bayatspor kale sahası içinde tehlike yarattı; ancak savunma topu kornere çıkarmayı başardı.Takımının ilk dakikalardaki oyunundan memnun olmayan Bayatspor Teknik Direktörü Güven Kasapoğlu, bu maçta da alışkanlık haline gelen kararlarından birini vererek, 22.dakikada ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve defansın göbeğinde oynayan genç Enver'i oyundan alarak yerine Ramazan Tanrıverdi'yi sahaya sürdü. Bayat takımında, bu oyuncu değişikliği ile birlikte sahadaki oyuncu dizilişinde de değişiklik oldu ve Enver'den boşalan yere maça orta sahanın ortasında başlayan Ahmet çekildi; Ramazan Tanrıverdi de her zamanki yeri olan orta sahada görev yapmaya başladı.Karşılaşmanın 30.dakikasında gelişen bir Bayatspor atağında rakip ceza sahası yayı önünde Ejder pasını Musa'ya çıkardı; deneyimli oyuncunun şutunda top çerçeveyi bulmadı.34.dakikadaki Cuma atağında da Muzaffer topu Cengiz'e indirdi; genç oyuncunun sol volesinde top auta çıktı.Yine 34.dakika daha dolmadan Bayatspor Teknik Direktörü Güven Kasapoğlu maçtaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve forvet hattındaki Sinan'ın yerine oyuna Serkan dahil edildi.
35.dakikada gelişen Bayatspor atağında Musa'nın ara pasında sol çaprazda Ramazan Ongun topla buluştu. Topla içeri kat eden Ramazan'ın şutunda kaleci Alparslan gole izin vermedi. Bu pozisyon, maçın başından bu yana Bayatspor takımının yarattığı en ciddi gol pozisyonuydu.
38.dakikada Serkan topu soldan getirdi; yerden pasında Hasan bekletmeden vurdu ama bu pozisyonda da Alparslan başarılıydı.
43.dakikada yapılan bir faul sonrası maçın hakemine itirazlarını sürdüren Bayatspor Kaptanı Ejder karşılaşmanın ilk sarı kartını görürken, 45+1.dakikada kazanılan serbest vuruşta Hüseyin'in şutunu Bayat kalecisi Yıldıray elinden kaçırdı ancak ikinci hamlede topu kontrol etmeyi başardı.
İlk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarının ilk dakikaları tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçerken ilk organize atak 52.dakikada gelişti. Bayatspor atağı, Musa'nın şutu ile son bulurken, top kaleci Alparslan'ın ellerinde kaldı.
58.dakikada gelişen Cumaspor atağında ise Uğur, Muzaffer'i düşürdü. Pozisyon sonrası Uğur sarı kartla cezalandırılırken, kazanılan serbest atışta Cumasporlu Uğur'un şutunda top auta çıktı.
63.dakikada ise maçın kader anı yaşandı. Sağ kanattan gelişen Bayatspor atağında Ramazan Ongun ceza sahası sağ çizgisinde topla buluştu; içeri ortasında Cumaspor defansından seken topta elle oynama gerekçesiyle maçın hakemi Emrah Asilbüyükyıldırım beyaz noktayı gösterdi. Cumaspor Teknik Direktörü Erol Eren ve futbolcuların yoğun itirazda bulunduğu pozisyon sonrası verilen karar değişmedi ve topun başına geçen Musa 64.dakikada kullandığı penaltı ile maçın tek golüne imza attı: 0-167.dakikada Bayatspor tek pasla atağa çıktı. Ramazan Tanrıverdi kaleye uzak bir mesafede olmasına rağmen kaleci Alparslan'ın ileri çıktığını gördü ve aşırtma bir şutla golü denedi. Alparslan'ın üzerinden aşan top yerden sektikten sonra yükseklik kazandı ve üstten auta çıktı. Aynı dakika içinde yapılan oyuncu değişikliği sonrasında vasat bir futbol ortaya koyan Ramazan Ongun yerini Nazım'a bıraktı. Cumaspor'da ise İlker'in yerine Volkan oyuna dahil edildi.76.dakikasında Bayatsporlu Yusuf'un sarı kart gördüğü maçın 78.dakikasında da Cumalı Şeref yerini Birol'a bırakırken, 79.dakikada Hasan'ın sağ çaprazdan kullandığı frikikte top farklı şekilde auta çıktı.
82.dakikada Cumaspor beraberlik golüne çok yaklaştı; ancak bu pozisyonda da  Birol'un yay üzerinde Cengiz'e indirdiği topa genç oyuncu vuramayınca tehlike büyümeden sona erdi.85.dakikada da Cengiz'in röveşata denemesi Yıldıray'ın ellerinde erirken, 87.dakikada Ramazan Tanrıverdi'yi sert bir faulle durduran Volkan sarı kart gördü. 88.dakikadaki faul sonrasında sarı kart gören oyuncular kervanına Sedat da dahil olurken, kazanılan serbest vuruşta Musa'nın şutunda top üstten auta çıktı. Karşılaşmayı Bayatspor 1-0 kazanarak, 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nda puanını 19'a yükseltti ve liderliğini korudu. Cumaspor ise bu mağlubiyet sonrasında 3 puanda kaldı. Bordo-beyazlı takım, grubun 3.sırasında bulunuyor.