2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun iddialı ve başarılı ekiplerinden Bayatspor'un yönetim kurulu üyelerinden Recep Civelek ve takımın başarılı kalecisi Yıldıray Çınar, Altan Akçakese'yi ziyaret ederek, ligin son durumunu değerlendirdiler.
16 Mayıs günü Beyçayırı Sahası'nda oynanan ve ligin kader maçlarından biri olan Güneşli Belediyespor karşılaşmasını 3-0 kazanarak 1.Amatör Küme'ye yükselme yolunda avantaj elde eden lider Bayatspor'un çalışkan yöneticisi Recep Civelek, gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Güneşli Belediyespor maçında yaşanan olaylara işaret etti.
Karşılaşmanın henüz 9.dakikasında, topsuz alanda futbolcuları Enver'i yere indirerek kırmızı kart gören ve aynı zamanda Güneşli Belediyespor kulübü başkanı olan Fikri Kayacan'ın bu tavrına anlam veremediğini belirten Civelek, her şeye rağmen gerilimli ve heyecan düzeyi yüksek karşılaşmalarda bu tür olayların zaman zaman olabildiğine işaret etti. "Ereğli Grubu'nun iki güzide takımının bu karşılaşmasında takımların 11'er futbolcuyla maçı tamamlamalarını isterdim…", diyen Civelek, maçın hakemi Mutlu Murat Çetin'in de kötü bir maç yönettiğini ifade etti.
Bayatspor olarak, Teknik Direktör Güven Kasapoğlu yönetiminde lige iyi bir hazırlık yaptıklarını ve geride kalan ilk altı hafta içinde elde ettikleri 16 puan ile iddialarını ortaya koyduklarını vurgulayan yönetici Recep Civelek, lig sonunda mutlu sona ulaşarak önümüzdeki sezon yalı boyu temsilcisini 1.Amatör Küme'de temsil edeceklerine olan inançlarını yineledi. Takımdaki tüm oyuncularının ortaya koyduğu performanstan mutlu ve umutlu olduğunu sözlerine ekleyen Civelek, kalan maçlarda da tüm rakiplerine başarılar diledi.
Ereğli amatör futbolunun emektar isimlerinden biri olan ve 40 yaşında olmasına rağmen Bayatspor'un kalesini başarıyla koruyan kaleci Yıldıray Çınar da konuşmasında, zorlu geçen Güneşli Belediyespor karşılaşmasından üç puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Maçta yaşanan bir pozisyon sonrası sağ omzundan sakatlanan ve yine maçın büyük bir bölümünü sakat sakat oynayan Yıldıray'ın omzu askıya alınırken, başarılı kaleci, elinden geldiğince lig sonuna kadar Bayatspor kalesinde oynamaya devam etme kararlığında olduğunu ifade etti. Altı maç sonunda yediği iki golle 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun en az gol yiyen kalecisi konumunda bulunan Yıldıray Çınar da, sezon sonunda Bayat'ın mutlu sona ulaşacağından emin. Formunun zirvesinde olan Musa, Ramazan Ongun, Uğur gibi isimlerle Bayatspor'un ligde yenemeyeceği takım bulunmadığını ve takımlarının, 1.Amatör'de bulunan birçok takımdan daha iyi bir futbol oynadığını iddia eden Çınar, Teknik Direktör Güven Kasapoğlu ve Yardımcı Antrenör Cengiz Keleş'in de Bayat için iyi bir şans olduğunu ve her iki teknik adamın da Ereğli sporu için büyük kazanç olduğunu söyledi.