Erdemir Mühendisler Derneği’nde gerçekleştirilen geceye Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak il Müdürü Uğur Akdeniz,  Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, bazı siyasiler, ilçede faaliyet gösteren kulüplerin başkan, yönetici ve antrenörleri, Bayatspor’un eski başkan ve yöneticileri sporcular ve Bayatspor’a destek veren esnaflar katıldı.

Gecede ayrıca 4 büyük kulübün ve Bayatspor’un ilk turnuva forması müzayedeye çıkarıldı.

Bayatspor’un forması kıran kırana bir yarış sonunda CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş’ta kaldı.



Demirtaş’ın, müzayedenin ardından boynuna Bayatspor formasını bağlayarak yaptığı konuşma sık sık alkışlarla kesildi.

Konuşmasında çocukluk ve gençlik günlerinden kesitleri de aktaran Demirtaş şunları söyledi:

“Ballıca köyünden Bayat’a gelirken madenci paso araçlarıyla gelirdik. Kamyondan bozma, ahşaptan bozma araçlarla, madencilerle gelirdik. Geçenlerde sosyal paylaşım sitesinde gördüm gözlerim doldu. Kar yağardı, yollar kapalı olurdu, biz yalın ayak ortaokul çocukları olarak Ballıca’dan Bayat’a yararak giderdik. O günleri yaşayanlar bilir. Bayat’ın suyunu içtim. Yemeğini yedim. Üç yılım Bayat’ta geçti. Çok güzel günlerdi. Orada edindiğim arkadaşlıklarım hala devam ediyor.

Bayatspor’un ilk turnuvasına ben de katıldım. Ben de Ballıcaspor’un futbolcusuydum. O turnuvayı kaybettik. Bayatspor bizi yendi. Bu formanın bende büyük yeri var. Bayatspor’da o gün oynayan oyuncular da burada. Bir sonraki Turnuvada da ikinci olduk Sücüllü köyünde yapılan turnuvada. Eski günleri hatırladıkça gözlerim doluyor. Bu formaya bin 700 lira verdik ama benim için bu formanın değeri bir milyon 700 bin lira.”



Köylerde spor yapanların bugüne dek elinden tutan olmadığını ifade eden Demirtaş şöyle devam etti.
“Bizim elimizden tutan olmadı. Bayatspor’u, Sücüllü’nün, Elmacı’nın, Tepeören’in, diğer bölgelerin, Çaylıoğlu’nun, Çayırlı’nın kaptaş’ın köylerinden bir tane birinci ligde oynayan sporcu çıkaramadık. Bu bölgenin oyuncularının oyun kalitesi birinci lig kalitesinde. Bayatspor sadece Bayatlıların takımı değil. Çorbada tüm Ereğli’nin payı var. İçimizde bu bölgeden, Ereğli çocuklarından 2. ligde, 1. ligde oynayan gençler çıkarın. Bizim gururumuz olsunlar. Eğer biz beraber olursak, bizim çocuklarımız da ikinci ligde, birinci ligde rahatlıkla oynarlar yeter ki önleri açılsın. Ankara’da, Zonguldak’ta Zonguldaklılar var. Onların önünü bizler açmalıyız, bu konuda lobileri biz oluşturmalıyız. Bu lobileri oluşturursak sporcularımızı üst liglere taşırız.”

Gençler Demirtaş ile resim çektirmek için birbiriyle yarıştı.