SALON: Antalya Atatürk.
HAKEMLER: Recep Ankaralı **, Özlem Yalman **, Ahmet Tatlıcı **.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE: Muratcan Güler ***(18 sayı, 7 ribaunt, 6 asist), John prince ***(21 sayı, 8 ribaunt, 3 asist), James Christopher **(9 sayı, 2 ribaunt, 1 asist), Hadi Doğan *(3 sayı, 1 ribaunt), Gerrod Henderson **(9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist), Gökper Gen **(5 sayı, 1 ribaunt), Erdinç Balto *(2 sayı, 1 ribaunt, 1 asist), Polat Kocaoğlu **(7 sayı, 1 ribaunt).
ERDEMİRSPOR: Michael Hall ****(21 sayı, 9 ribaunt), Altan Erol **(2 ribaunt, 6 asist), Melih Yıldız *(2 sayı, 4 ribaunt, 1 asist), James Thomas **(4 sayı, 8 ribaunt), Antwain Barbour ****(22 sayı, 10 ribaunt, 2 asist), Erkan Veyseloğlu ***(17 sayı, 3 ribaunt, 1 asist), Hakan Demirel ***(11 sayı, 3 ribaunt, 2 asist), Emre Ekim **(8 sayı, 3 ribaunt).
1. PERİYOT: 21-16
2. PERİYOT: 20-26
3. PERİYOT: 17-26
4. PERİYOT: 16-17

Beko Basketbol Ligi’nin 27’nci hafta mücadelesinde temsilcimiz Erdemirspor, deplasmanda karşılaştığı Antalya Büyükşehir Belediye’yi 85-74 mağlup etti. İlk devresi başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ikinci devresinde rakibine oranla daha etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz, mücadeleden 85-74’lük skorla galip ayrıldı.
Maça John Prince’in sayısı ile başlayan Antalya Büyükşehir Belediye’ye, Erdemirspor da Michael Hall’ın üçlüğü ile cevap verdi. İlk dakikalarda her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve maçın ilk 4 dakikası 8-8’lik eşitlikle geçildi. John Prince’in sayısı ile öne geçen ev sahibi ekip, James Christopher ile de skoru 12-8’e getirdi. Rakibinin sayılarına Michael Hall ile cevap veren Erdemirspor, bir kez daha eşitliği sağlasa da, James Christopher’in üçlüğüne engel olamadı. Gerrod Henderson ile bir kez daha üç sayılık basket bulan Antalya Büyükşehir Belediye, John Prince ile de periyodun bitimine 1,30 dakika kala farkı 8 sayıya çıkardı: (20-12). Periyodun geride kalan süresinde Erdemirspor, Emre Ekim ve Antwain Barbour ile skor üretse de, ilk periyot 21-16 Antalya Büyükşehir Belediye üstünlüğünde sona erdi.
İkinci periyoda Antalya Büyükşehir Belediye, Polat Kocaoğlu’nun sayısı ile başlarken, Erdemir de Emre Ekim, Antwain Barbour ve Michael Hall ile üst üste sayılar buldu ve 23-23’lük eşitliği sağladı. Muratcan Güler ile Antalya Büyükşehir Belediye öne geçse de, Hakan Demirel ve Antwain Barbour ile Erdemir uzun bir aradan sonra 25-27 öne geçmeyi başardı.
Etkili oyununu sürdüren temsilcimiz Erdemirspor, üst üste bulduğu sayılarla devrenin bitimine 6 dakika kala skoru 25-30 yaparken, farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Antalya Büyükşehir Belediye, Muratcan Güler ve John Prince ile rakibine karşılık verdi. Her iki takımın da başa baş bir mücadele sergilediği maç, karşılıklı basketlere sahne olurken, devrenin son 2 dakikasına 38-39 Erdemir üstünlüğünde girildi. Gökper Gen ile üç sayılık bir basketten yararlanan Antalya Büyükşehir Belediye bitime 1 dakika kala 41-39 öne geçse de, Erkan Veyseloğlu’nun üçlüğü ile Erdemir cevap vermekte gecikmedi ve ilk devre 41-42 Erdemir üstünlüğünde tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci devresine Antwain Barbour’un üçlüğü ile başlayan Erdemir’e ev sahibi ekip de John Prince’in smaç basketi ile cevap verdi. Michael Hall’un üçlüğü ile skoru 43-48 yapan Erdemir, farkı açmaya çalışsa da, rakibi buna izin vermedi ve periyodun ilk 4 dakikası 48-50’lik skorla geçildi. Bu dakikadan sonra oyundaki hakimiyetini arttıran Erdemir, Michael Hall, Hakan Demirel ve Antwain Barbour ile 8-0’lık bir seri yakalayarak 10 sayılık farka ulaştı: (48-58). Skor üstünlüğünü koruyan ve rakibine farkı eritme fırsatını vermeyen Erdemir, periyodun son 2 dakikasına da 56-64’lük skorla önde girerken, son 2 dakikada da her iki takım karşılıklı sayılar buldular ve karşılaşmanın final periyoduna 58-68’lik skorla Erdemir önde girdi.
Erdemir, final periyoduna Emre Ekim’in üçlüğü ile başlarken, her iki takım da skor üretmekte zorlandılar ve üst üste hücumlardan boş döndüler. Erkan Veyseloğlu ile bir kez daha skor üreten rakibi karşısında ilk 3,5 dakika boyunca skor üretemeyen Antalya Büyükşehir Belediye, periyottaki ilk sayısını Polat Kocaoğlu’nun elinden bulurken, Muratcan Güler ile de skoru 62-73’e taşıdı. Karşılıklı basketlerle devam edilen maçta Erdemir üçüncü periyottan itibaren yakaladığı skor üstünlüğünü korurken, karşılaşmanın son 2 dakikasına da 67-79’luk skorla konuk ekip önde girdi.
Maçın geride kalan süresinde de rakibine farkı kapatma fırsatını vermeyen Erdemir, karşılaşmadan 85-74’lük skorla galip ayrıldı.