Küçük yaþta elde ettiði baþarýlý sonuçlarýn ardýndan Zonguldak'ta tenis denince ilk akla gelen isimlerden biri de Berfu Cengiz… Genç raket, henüz 12 yaþýnda olmasýna raðmen kendi yaþ grubunda Türkiye'nin yetenekli tenisçileri arsýnda. Geçen sezonu baþarýlý kapatan küçük raket, bir aylýk tatilin ardýndan yeni sezon hazýrlýklarýna, ona, tenis sporunu sevdiren babasý Hakan Cengiz ile küçük kardeþi Baran Cengiz eþliðinde Fener Sahasý'nda start verdi.
ULUSLAR ARASI DENEYÝME SAHÝP
Çok sayýda Türkiye birinciliði ve de uluslararasý turnuvalarda baþarýlý sonuçlar alan Berfu Cengiz, henüz 7,5 yaþýnda ilk turnuvasýna 2007 yýlýnda Mersin'de katýlarak birinci oldu. Küçük yaþta baþladýðý teniste 6 kez ay-yýldýzlý formayý giyme þansý bulan minik raket, 22-25 Temmuz 2010 tarihleri ararsýnda Ýzmit'te düzenlenen 12 Yaþ Milli Takýmlar Avrupa Þampiyonasý'nda ilk milli maçýna çýktý. Bosna Hersek'te düzenlenen turnuvada teklerde çeyrek final oynayan Berfu, çiftlerde þampiyonluðunu ilan etti. Hýrvatistan'daki turnuvada ise yarý finalde elenerek turnuvaya veda etmek zorunda kaldý. 
ANTRENÖRÜ BABASI
Son olarak Zonguldak'ýn ev sahipliðini yaptýðý 14 Yaþ Yaz Kupasý'nda çiftlerde þampiyon olan Berfu Cengiz, milli takýmlar seviyesinde daha üst sýralarda bulunmak istediðini belirterek, hedefinin üst klasmanlarda þampiyon olmak olduðunu ifade etti. Tatilde boþ durmayan Cengiz, teknik idmanlar yaparak 14 Kasým 2011 tarihinde Antalya'da düzenlenecek 12 Yaþ Tenis Europe Turnuvasýna hazýrlanýyor. Dün, antrenörü olan babasý Hakan Cengiz eþliðinde kondisyon aðýrlýklý çalýþan tenisçi, turnuvada þampiyon olmak istiyor.
Kýzýnýn antrenörlüðünü yapan, ayrýca Beden Eðitimi Öðretmeni olan Hakan Cengiz, hedeflerini aktardý. Baba Cengiz, Berfu þu anda 14 yaþ klasmanýnda 200'üncü sýrada yer alýyor. Ocak ayýnda açýklanacak sýralamada, kendinden yaþça büyüklerle mücadele ettiði turnuvalardaki alacaðý derecelerinin ardýndan dünya gençler basamaðýnda ilk 50'nin içinde yer almak istiyoruz. Sonraki yýllarda ise, ilk 10'u hedefliyoruz. Federasyonun ve devletin baþarýlý sporculara destek vermeleri gerekir. Bu sporda 'biz de varýz' diyebilmemiz için alt yapýya yatýrýmlar yapýlmasý þart dedi.