Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde açılan 40 kişilik kadro için 559 aday başvuruda bulundu.
Seçmelere katılan öğrenciler, hazırlanan etapları kısa zamanda geçebilmek için ellerinden gelen çabayı gösterdi. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Zonguldak'a gelen öğrenciler; engel geçme, denge aleti, futbol slotu, basket çemberi, sağlık toplarını kutuya koyma, kasadan takla atma, koşu parkuru ve paralel parkurlarını en iyi dereceyle geçebilmek için ter döktü. Seçmeler, Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Seçmeler esnasında aday velileri de pür dikkat çocuklarını izledi.
101'i bayan toplam 559 kişinin katıldığı seçmelerin sonunda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 40 öğrenci alınacak.
Seçmelerde öğrencilerin başarı performans puanları ile Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) aldıkları puanlar dikkate alınacak. Katılımın sayısının 559 olması sebebiyle seçmelerin 4 gün süreceği bildirildi.