Kozlu Belediyespor, Ereğli Belediyespor maçında yaşananları Birdal kınarken Ereğlispor cephesinden hiçbir ses çıkmadı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, geçtiğimiz hafta Fener Sahası'nda oynanan Kozlu Belediyespor-Ereğli Belediyespor maçı sonrasında tribünlerde çıkan olayları kınadı.
Eski Zonguldaksporlu Şükrü Güven'in rahatsızlığı nedeni ile hastanede tedavi gördüğünü, kendisinin de Güven'in tedavisi ile ilgilendiği için maçları izleyemediğini belirten Birdal, maç sonunda bir grup taraftarın sözlü ve fiili saldırısına uğrayan Teknik Direktörler Volkan Yayın ve Ali Sunar ile Antrenör Metin Kudu'ya geçmiş olsun dileklerini sunarak, yaşanan olayları da kınadı.
Birdal, konu ile ilgili şunları söyledi;
"Eski Zonguldaksporlu futbolcu arkadaşım Şükrü Güven, ZKÜ Tıp Fakültesi'nde bir operasyon geçirdi. Hafta sonunda hastanede Şükrü Güven'in tedavisi ile ilgilendiğimden maçları izleyemedim. Kozlu Belediyespor-Ereğli Belediyespor maçında çıkan olayları daha sonra duydum. Maç sonunda antrenör arkadaşlarımıza bir grup tarafından sözlü ve filli saldırıda bulunulmuş. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu tür olaylar Zonguldak futboluna zarar veriyor. Futbol üç ihtimalli bir sonuç? Maç sonunda her ne sonuç olursa olsun centilmenlikten taviz verilmemeli. Böyle olayların bir daha sahalarda yaşanmamasını temenni ediyorum. Tüm antrenör arkadaşlarımızı, futbolcularımızı, kulüplerimizi, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Geçmişte birçok futbolcu yetiştiren ve liglere damga vuran Zonguldak futbolunun Türkiye'de böyle gündeme gelmesini bize zarar veriyor."