Gülüç Belediyespor Kulübü Taekvando sporcuları Melek Nazlı Erarslan (10) ve kardeşi Hilal Deniz Erarslan (8) 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen 17 ülkenin katıldığı 8. Dünya O-Sport Şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı.

Melek Nazlı Erarslan finalde rakibini teknik nakavt ile yenerek dünya şampiyonu kardeşi Hilal Deniz Erarslan ise rakibine sayı ile yenilerek dünya ikincisi oldu. Şampiyonayı 30 kiloda dünya şampiyonu olarak tamamlayan Melek Nazlı Erarslan, yaptığı açıklamasında 2 yıldır bu sporu yaptığını söyledi.

BAŞARI KUTLANDI

Ailesinin desteği ile spora başladığını belirten Erarslan, "Kız kardeşim ile birlikte antrenmanlara gitmeye başladık. İl şampiyonalarına katıldık oralarda başarılı olduk ve dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandık. 10 Yaşındayım dünya şampiyonu olmak büyük bir gurur. Hedefim milli oyuncu olmak. Bu başarımdan dolayı başta öğretmenlerim olmak üzere sınıf arkadaşlarım arayarak bizleri kutladılar" dedi.

KARDEŞİ İLE BİRLİKTE HAZIRLANIYOR

Kardeşi ile şampiyonalara birlikte hazırlandığını anlatan Erarslan, 8 yaşındaki kardeşinin finalde sayı ile rakibine yenilerek dünya şampiyonluğunu kaybetmesine çok üzüldüğünü, "Keşke ikimizde dünya şampiyonu olarak ülkemize bu gururu yaşatsaydık ama bunu da başaracağız" ifadelerine yer verdi.

BABA GURURLU

Baba Tuncay Erarslan ise çocuklarının tüm çabalarının örnek aldıkları Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Taekwondocu Nur Tatar gibi, Türk Milli Takım forması giyip Türkiye'yi Uluslararası arenada başarı ile temsil etmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kızlarım ile gurur duyuyorum. Biri 10 yaşında ve dünya şampiyonu oldu diğeri 8 yaşında dünya şampiyonluğunu sayı ile kaybetti. Hem sporlarını yapıyorlar hem de eğitime devam ediyorlar. Okullarında da başarılı öğrenciler. En büyük istekleri ise Türk Milli formasını giymek"

İki kardeş 2016 yılında Dünya O-Sport Federasyonu tarafından Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasına ve yine Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından yıl içerisinde yapılacak Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

 O-SPORT’UN TÜRKİYE'DEKİ TARİHSEL GELİŞİMİ

2009 yılı sonlarına doğru Muay Thai Federasyonu Başkan vekili Sayın Hasan YILDIZ ve Muay Thai Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkan Vekili Sayın Hasan URLU’nun  aralarında yaptıkları görüşmeler sonucunda  O-Sport’un Türk İnsanının hizmetine sunulmasına kararlaştırılmış ve O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu kurulmuştur. Ardından O-Sport’u ülkemizde de yaptırabilmek amacıyla Dünya O-Sport Federasyonuna Üyelik müracaatında bulunulmuş ve yapılan  müracaatın olumlu karşılanmasından sonra da Dünya O-Sport Federasyonu ( WOF )’na  2009  yılında resmen üye olunmuştur.

2013 yılına kadar O-Sport Savunma Sanatları Federasyonu Başkanlığını yürüten Sayın Hasan YILDIZ’ın istifa etmesi üzerine Genel Başkan Yardımcısı sayın Hasan URLU Federasyonun adını “O-Sport Federasyonu” olarak  değiştirmiş ve  yapılan ilk olağanüstü kongrede de oy birliğiyle başkanlığa seçilmiştir. Bu tarihten itibaren Federasyonun hem Genel sekreterliğini hem de MHK Başkanlığını yapan sayın Ayhan ÖZBALKANLI ile birlikte yapılan  8 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan dosyalarla birlikte O-Sport Federasyonuna resmi bir statü kazandırabilmek için Spor Bakanlığı nezdinde resmi girişimde bulunulmuştur. Halen O-Sport Federasyonunun müracatı Spor Bakanlığınca incelenmektedir. DÜNYA O – SPORT FEDERASYONU ( WOF)’na  halen (69) resmi kayıtlı ülkenin üyeliği bulunmaktadır. Bu spor; kafaya  vuruşsuz, orta  vuruşlu, tam  temaslı vuruşlu, başa  ve  vücuda yumruk ve tekme vuruşlu kafa ve vücut koruyucu  ekipmanlar ve açık ve kapalı çeşitli  eldivenler ile vuruşlu yapılan stilleri içeren Ring ve Tatami üzerinde oynanan mücadele sporlarındandır. Ayrıca bu sporun halen silahlı ve silahsız  kata, jimnastik ve estetik içeren birçok mücadele sporunda olmayan gösteri müsabakaları da yapılmaktadır.

Aile Kancalar Grup adına Temel Kanca'ya, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'a, Kulüp Antrenörleri başta olmak üzere emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)