Batı Karadeniz Ümitler Bölge Tekvando Ligi Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, 12. Uluslararası Kilimli Kültür-Sanat ve Spor Festivali kapsamında yapıldı.

 

Kilimli İsmail Hakkı Güngör Spor Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleştirilen şampiyonaya, Zonguldak, Çankırı, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Çankırı’dan bay ve bayanlarda 16 kulüpten 100’ün üzerinde sporcu katıldı.

Oldukça çekişmeli geçen şampiyonada sporcular dereceye girebilmek için ter döktüler.

Kimisi müsabaka öncesinde ısınma hareketleri yaparken, kimisi de müsabaka esnasında gelen şiddetli darbeler nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Tekvando Zonguldak İl Temsilcisi Mustafa İnce, şampiyonaya 7 ilde bulunan 16 kulüpten 100’ün üzerinde sporcunun katıldığını söyledi.

Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’e şampiyonanın burada düzenlenmesine olan katkılarından dolayı teşekkür eden Mustafa İnce, şampiyonanın bay-bayan olmak üzerde 18 sıklet üzerinden yapıldığını belirterek, “Kilimli’de bu tür festivallerin yapılması ve bunun kapsamında böyle spor etkinliklerinin yer alması bizleri gururlandırdı” dedi.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye girenlere için ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül törenine; Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Batı Karadeniz Tekvando Ligi Başkanı Turan Emeksiz, Tekvando Zonguldak İl Temsilcisi Mustafa İnce, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çam, AKP Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım, Bartın Tekvando İl Temsilcisi Göksel Çağdaş, Bolu Tekvando İl Temsilcisi Cihan Şimşek, turnuvaya katılan takımların antrenörleri ve kulüp yöneticileri katıldılar.

Ödül dağıtımı öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, şunları söyledi:

“Çok çetin ve bir o kadar da zevkli geçen bir mücadelenin ardından sonuçlar belirlendi. Bir mücadele kazanan ve kaybeden var. Ama bu demek değildir ki, kazanan kaybedenden, kaybeden de kazanandan üstün olsun. Burada önemli olan bu şampiyonaya katılarak bu enerjiyi, bu coşkuyu beraber paylaşarak medeni cesareti göstermektir. Sporcular müsabakalarda kendileriyle değil birbirleriyle centilmence mücadele ettiler. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı kutluyor ve tebrik ediyorum”

Batı Karadeniz Tekvando Ligi Başkanı Turan Emeksiz de yaptığı konuşmada, Başkan Özdemir’i katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ödül dağıtım törenine katılanlar dereceye girenlere madalyalarını kategorilerine göre vererek kutladılar.

50 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1.Yakup Mıcık (Çankırı), 2. Erdem Tokan (Zonguldak Belediyespor), 3.Sait Ufuk Baydemir (Ereğli) ve Serdar Sarıaydın (Kilimli)

58 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Oğuzhan Şehit (Zonguldak Mithatpaşaspor), 2. Cevat Tekindor (Kastamonu Telekomspor), 3. Ömer Faruk Özkan (Karabük) ve Ömer Erdoğan (Düzce Polisgücüspor)

67 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Eşref Yüksel (Bolu Geredespor), 2. Enes Alamehmet (Zonguldak Belediyespor), 3. Uluşah Korkut (Kastamonu) ve Selçuk Sönmez (Bolu Geredespor).

78 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Yasin Kabaşer (Bartın), 2. Rıdvan Sağınç (Kilimli).

54 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Avni Şehit (Zonguldak Belediyespor), 2. Oğuz Civan (Çankırı), 3. M.Emre Aksu (Düzce Polisgücüspor) ve Tolgahan Ören (Düzce Polisgücüspor)

62 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Muhammed Akosman (Kilimli), 2. Sedat Baloğlu (Kastamonu Telekomspor), 3. M.Kürşat Dayıoğlu (Karabük) ve Gürkan Atayan (Zonguldak Belediyespor).

72 KG. ÜMİT ERKEKLER: 1. Emre Can Sarıhan (Kilimli), 2. Hayrettin Deniz (Ereğli), 3. Yasin Başkaya (Gençlik Merkezi) ve Gökhan Keskin (Düzce)