Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2011 faaliyet programında yer alan “Polonezköy-Adampol MTB Cup (Dağ Bisikleti) ” yarışmaları, 8 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da yapılacak. Ferdi olarak yapılacak yarışmaya, elit erkek-bayan, genç erkek ve master erkek kategorilerinde sporcular katılacak. 
İlimiz adına yarışmada yarışacak sporcular Ahmet Kıyıcı (30) ve Ali Katmer (19), dün Gençlik ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz ile kısa bir görüşme yaparak, destek sözü aldıklarını belirttiler. Aynı zamanda deniz astsubayı olan Ahmet Kıyıcı, iki seneden beri bu sporla uğraştığını söyleyerek, bisiklet sporunun insanı rahatlattığını belirtti ve şunları söyledi; “Mesleğim gereği yorucu ve stresli günler yaşıyorum. Bu spora başladığım andan itibaren sorunlarımdan ve sıkıntılarımdan uzaklaştığımı söyleyebilirim. İnsanı rehabilite eden bir spor dalı diye düşünüyorum. Zonguldak’ta bisiklet sporunda sadece 2 sporcu bulunuyor, o da biziz. Çok üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu sayıda bir ilden ortalama on bin ile yirmi bin lisanslı sporcuların olması gerektiğini düşünüyorum.”
Zonguldak adına yarışacak bir diğer sporcu Ali Katmer ise, ilk yarışma deneyimi olduğunu söyleyerek, “İstanbul’da düzenlenecek yarışma benim ilk deneyimim olacak. Bu yüzden heyecanlıyım. Aynı zamanda milli takım seçmelerinde katılacak olmamdan bu yarış benim için çok önemli” dedi. Yarışma öncesi antrenman yapacak sporcular bugün sabah 04.30’da Zonguldak’tan yola çıktılar. Antrenmanlarını, Bölüklüyayla, Bacaklıyayla, Yedi Göller, Düzce, Alaplı ve en son Ereğli’de sonlandıracaklar.