Ereğli Belediyespor yeni sezon hazırlıklarını kondisyon ağırlıklı tecrübeli teknik patron İsmail Yalçın nezaretinde sürdürü-yor. İsmail Yalçın’ın durumu, yönetimin şekli ve sporda son gelişmeler farklı bir yorumla spor kamuoyuna sunuluyor.

Spor-Yorum (Mustafa Kemal Bektaş):
Kdz.Ereğli Belediyespor’da yeni yönetim oluşturuldu, hayırlı olsun. Ereğli Belediyespor’da görev şimdi tecrübeli antrenör İsmail Yalçın’a verildi, “diplomamı yırttım” dese bile Yalçın’ın verilen görevden kaçması imkansızdı. Görev verildi, yapılacak. İsmail Yalçın doğru yaptı ve verilen görevi aldı.

PİŞMANIM LAFI
Bu süreçte bazı açıklamalar çok konuşuldu, tartıldı, tartışıldı. İsmail Yalçın’ın, “Pişmanım” lafı bunların başında geldi, kaldı ki bu konu ile ilgili açıklamasının aslında tam bu şekilde olmadığı da işin ayrı bir gerçeği anlatılana göre.

KULÜP YÖNETİMİ
Spor konusunda yıllardır hep gerilerde kalan çay muhabbetleri ve dedikodudan ibaret bir noktaya ulaşamayan, kimsenin elini cebine atıpta bir yaraya merhem olmadığı dönemde Kdz.Ereğli’de anlatılması ve yapılması gerekenler aslında çok az. Bir spor kulübünün yöneticisinin bilgi birikim sahibi, vizyonu yakalayabilen elini cebine atabilen, çevresi olan kişilerden oluşmalı.

NANKÖRLER OLMAMALI
Yönetim içerisinde nankör, dün öyle olup bugün böyle olan, uçan kuşa borcu olup yöneticilik yapan, çevresinde yalancı, her türlü filmi çevirebilen kişi olarak bilinenler yönetimlerde olursa biraz düşünmek gerekir.

KAĞITLARI BİLE DÜZELTENLER VARDI!..
Şimdi gelelim Ereğli Belediyespor’a. Murat Sesli’nin başkanlığında takımın çevresinde kimlerin olduğunu bilmeyen var mı? Düzenlenen basın toplantılarında kimler gazetecilerin koltuklarına kadar çekip kimler kulüp yöneticilerin önlerindeki kağıt kalemi düzeltiyordu! Şimdi nereden nereye! Nankörlüğün prim yaptığı ve nankörlere daha çok prim verildiği bir dönemde atasözlerinin dediği gibi kurunun yanında yaşta mutlaka yanıyor. Ama şu var ki nankör her zaman nankördür. Yarın Ereğli’nin spor amigolarından Kırpık’ın Başkan olduğu bir spor kulübünde bu nankörler yine olur hatta eskilerini yine eleştirler kağıtları düzeltirken.

BELEDİYELER ARTIK ÇEKİLİYOR
Belediyelerin iddialı bütçeler kurup amatör spor kulüplerinin önünü tıkayacağına bölgedeki spor kulüplerine daha fazla maddi manevi destek olup o kulüpleri yarıştırmalı düşüncesinde artık kamuoyu. Yurt dışında da bu böyle. Belediye kulüpleri artık yavaş yavaş çekiliyor. Öyle ya da böyle bu uygulamaya Türkiye’de dahil olacak. Ereğli Belediyespor yine kendi yöresinin gençlerine şans verecek, böyle de olmalı. Tesislerini bölgedeki amatör spor kulüplerine de açıyor, doğrusu yapıyor. Ereğli Belediyespor’da İsmail Yalçın ve ekibinin başarılı olmasını beklemek yerine bölge gençlerinin önünü açmasında herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Ereğli Belediyespor’da sevilen vizyonu yakalamış bazı yöneticiler var. İnşallah bu vizyon doğrultusunda Ereğli gençliğine hizmetlerini sürdürürler.

TRİBÜNLERİN ÜZERİ KAPATILMALI
Ve son olarak Kdz.Ereğli’de pek çok kulübe ev sahipliği yapan tarihi Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzeri mutlaka kapatılmalı.