Karadeniz Ereğli’ye gelen Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener, gazeteniz Önder’e konuştu ve müjdeli haberler verdi.

TERFİ KALKTI:
Deplasmanlı Süper Amatör Küme’den önceki sezon 3. lige terfi müsabakalarına katılan takımların bu sezon oluşturulacak Deplasmanlı Bölgesel Lig’lere direk katılacağını belirten Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Güvener, “Bölgesel ligde 160 kadar takım olacak ve bu 160 takımın içerisinde her il'den enaz 1 takım yeralacak. Oluşturulacak deplasmanlı bölgesel lig ile önümüzdeki sezon 3. ligi birleştireceğiz ve yarı profesyonel bir lig oluşturacağız” dedi.

DELİHAKKI’YA TESİS: Belediyelerin bölgelerinde spor tesisi yaparak halkı spora yönlendirmesi gerektiğine dikkati çeken Güvener’e, Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, “Delihakkı’da yerimiz var, proje hazırlayalım, taşın altına elimizi koymaya hazırız. Gençlerimize bölgemize tesis kazandıralım” dedi. Güvener’de, “Teknik ve proje olarak destek vereceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diyince el sıkıştılar.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekre-teri Ahmet Güvener, Ereğli'ye gelerek Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Ereğli'ye her yıl geldiğini belirten Güvener, spordaki son gelişmeler ile ilgili de açıklamada bulundu. 3. Lige terfi müsabakalarının kaldırıldığını bunun yerine Deplasmanlı Bölgesel Ligler oluşturulacağını müjdeleyen Güvener, belediyelerin amatörlerin kullanabileceği alan lar yapması gerektiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de belediyeler kulüpte yeralmasa da desteklediği takımlar var. Belediyelerin görevi tesis yapmak sporu yaygınlaştırmak vatandaşa spor hizmeti götürmektir" dedi.
Güvener, Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ın da yeraldığı ziyarette hem Ereğli ile ilgili hem bölgesel lig hem de Delihakkı'ya kurulması düşünülen tesis ile ilgili görüşmeleri şu şekilde.

EREĞLİ DEĞERLENDİRİLEBİLİR
Ereğli'nin yapısı çok değişik. 10 Kilomet re yüzüyor, 10 kilometre koşuyor 25 kilo metre bisiklete binilme imkanı var. Hep onu düşündük, bunu çok iyi değerlendirebiliriz. Hem sahili var hem dağları var. Daha önceki dönemlerde futbol danışmanlığı yapıyordum federasyonlara, hep aklımdaydı buralar. Yapı olarak böy le bir imkan var Ereğli'de bunu gerekli yerlere de söyledim. Uluslararası bu tür etkinlikler gerçekleştirilebilirse önemli bir adım atılmış olabilir" dedi.

EREĞLİ'YE TESİS
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, "Delihakkı'da belediyenin yeri var, bölgemizin gençlerine spor yaptırmak, belediye olarak tesis yaptırmak istiyoruz, bize yardımcı olun" sözlerine de Güvener, "Tamam denilen yeri biliyorum çok güzel tesis olur. Teknik ve proje olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Suni çim konusunda da yardımcı oluruz" dedi. Posbıyık bu konu ile ilgili derhal girişimlere başlatılacağını belirterek, "Ereğli'de Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener'i ağırlamaktan son derece mutluyuz" dedi.

BELEDİYELER DESTEK VERMELİ
Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ın, "İl'lerde yeralan amatör spor kulüplerinin ciddi paralar harcayarak takım oluşturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener şu yanıtı verdi. "Gerçek amatör olmadığının farkındayız. Adı amatör ama oyunculara para veriyorlar, biliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu gerçek anlamda Türkiye'nin futbol ekonomisinin 72 takımı kaldırabileceği inancı ile 1 tane süper lig, 1 tane Bank Asya, 2 tane de 2. lig bunun dışındaki tüm takımları çok büyük bir yarı profesyonel havuzda toplayıp belki 100-150 bölgesel yarı profesyonel ligler yapacağız. Sonra 3-5 takım buradan da 2. lige çıkacak. Bu konuda bir sıkıntı vardı. Amacımız altta yarı profesyonel 3. lig oluşturmak, bunu düşünüyoruz. Onun altındakiler de gerçek amatör onlara da başka bir yaklaşım ile bakmak lazım. Çünkü onlar gerçekten futbolu keyif için oynayanlar. Para derdi olmayan ve gütmeyenlerin olduğu bir yer. Aslında belediyelerin o türlü yerlere destek olmalıdır. Her belediyenin farklı yaklaşımı var. Belediye Başkanları doğrudan kulüpte yeralmasada desteklediği takımlar var. Örneğin İstanbul'un Ankara'nın takımları var. Benim şahsi görüşüm belediyelerin esas yatırımlarını amatörler için tesis yapmasıdır. Dünyada görülen bir şey değildir bu, dünyada belediyeler tesis yapıyor. Belediyelerin görevi tesis yapmak sporu yaygınlaştırmak vatandaşa spor hizmeti götürmesi gerekir"

TERFİ MAÇLARI KALKTI
Güvener, Zonguldak'taki tüm kulüp yöneticilerine de müjdeli haberi Önder Gazetesi Spor Servisi aracılığı ile verdi. Artık 3. lig yerini Deplasmanlı Bölgesel Lige bırakıyor. Bu sezon 3. lige terfi müsabaklarının kaldırıldığını ve yarı bölgesel amatör lig kurulacağını açıklayan Güvener, "Deplasmanlı Süper Amatör Kümede yeralan takımların bu sezon 3. lige terfi müsabakalarına katılmayacağına dikkati çeken Güvener, "Deplasmanlı Bölgesel Ligler kuruluyor. 160 Kadar takım olacak ve bu 160 takımın içerisinde her il'den enaz 1 takım yeralacak. 2009-2010 sezonunda Deplasmanlı Süper Amatör Küme'den çıkan takımların hiçbiri 3. lige terfi müsabakalarına katılamayacak.  Oluşturulacak deplasmanlı bölgesel lig ile önümüzdeki sezon 3. ligi birleştireceğiz ve yarı profesyonel bir lig oluşturacağız" sözleri ile konuştu.