Ereğli?de pekçok kulübe ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılmaması spor severleri mağdur ediyor.
Gelen ödeneklerin de biran önce projelendirilip işleme sokulmasını isteyen spor severler yetkililere şu sözlerle sesleniyor, ?Aldığınız maaşın hakkını verin?

Ereğli ilçe merkezindeki yanı sıra birçok belde ve komşu Alaplı ilçesi takımlarına da ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının toprak zeminden kurtulması ve suni çime dönüştürülmesi spor kamuoyunun takdirini toplamış emeği geçenlere teşekkür edilmişti. Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılmaması spor severlerin yağışlı havalarda mağdur ederken konunun defalarca dile getirilmesi, geçtiğimiz dönemlerde de ödenek gelmesine rağmen tek bir olumlu adım atılmaması tepki çekiyor.

ALDIĞINIZ MAAŞIN
HAKKINI VERİN?

Hafta sonları gerek Deplasmanlı Süper Amatör Küme gerekse I.Amatör küme maçlarına ev sahipliği yapan ve çekişmeli maçlara sahne olan Beyçayırı Stadında maç izleyen spor severler işte bu sözlerle yetkililere tepki gösteriyor, "Tıkır tıkır aldığınız maaşın hakkını verin" Önemli karşılaşmalarda tribünlerin büyük bir bölümünün dolu olduğu Beyçayırı Stadında yaşanan eksikliklerin giderilmesi gelen ödeneğin de biran önce kullanılabilmesi için Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Spor Müdürü Serkan Keleş, spor kulüplerinin bir araya gelip bu sıkıntıyı masaya yatırması ve nelerin yapılabileceğine dönük çözümlerin hayata geçirilmesi isteniyor.

PROJE VARSA
KAMUOYU BİLSİN

Beyçayırı Stadı için gelen ödeneğin yaklaşık 50 bin TL olduğu ancak bu paranın kullanılabilmesi için proje hazırlanması gerektiği belirtilirken daha önce Erdemir Stadının yapımında büyük pay sahibi olan Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halis Gençdoğan'ın bu konu ile yakından ilgilendiği gerekli çalışmaları yaparak Ereğli Kaymakamlığına gönderdiği belirtiliyor. Spor severler ise şu soruyu soruyor, "Proje Kaymakamlıktaysa ve çözülmesi isteniyorsa, ne bekleniyor?"
KAYMAKAM İSTESE
KISA SÜREDE BİTER
Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'nin bu konuyu biran önce hızlandırması gerekirse bölgedeki işadamlarından da destek isteyerek sorunun çözümünün sağlanması isteniyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Buyurucu'da Ereğli ve Alaplı'daki spor kulüplerine ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının tribünlerinin üzerinin kapatılması ve eksikliklerin giderilmesi için yetkililerin üzerlerine düşen görevi yapmasını istedi. Buyurucu, "Gerek Ereğli olsun gerekse Alaplı olsun takımlarımıza ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının yıllardır yaşanan sorunları artık tamamen çözülmeli. Suni çime dönüştürülmesi ile sporcularımız kışın çamurdan yazın tozdan kurtuldu.

MEVCUT KAPALI ALAN
ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ
Şimdi spor severlerin de maçları izlerken sıkıntı yaşamaması yağış altında kalmamaları için tribünlerin üzerinin kapatılması gerekir. Zaten şu da var Beyçayırı Stadının mevcut kapalı tribünlerine bakıldığında bakımsızlıktan adeta çürümeye terkedilmiş. Birinin kafasına malzeme bile düşüp yaralayabilir. Bu konuda biz Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" sözleri ile konuştu.

EREĞLİSPOR YÖNETİCİLERİ
DUYARSIZ KALDI
Ereğli Belediyespor'da bazı yöneticilerinin yaşanan sıkıntıları dile getirip yetkililerin dikkatini çekmek için Beyçayırı Stadında diğer kulüp yöneticileri ile yapmayı planladıkları basın toplantısı ise becerilemedi. İhsan Yazıcıoğlu, Murat Yağmuroğlu, Tevfik Mısırlı, Erdinç Ercan gibi sporun içerisinden gelen ve bu yaşanan sıkıntıları çok iyi bilen isimlerin bu konuda daha aktif olup kamuoyu ile paylaşması beklenirken spor severler de, "Kim mücadele ederse helal olsun ama mücadele etmezlerse sessiz kalırlarsa yarın onlarda sorumlu olurlar" sözleri ile konuştular.