Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Kilimli Belediyespor'da haftalardır süren düşüş, sahasında oynadığı en son Gölcükspor karşısında da devam etti. Ligin bitmesine 11 hafta kala tehlikeli bölgenin iyice içine giren temsilcimizde, önlenemeyen düşüş, spor kamuoyu tarafından da hayretle karşılandı.
Kilimli Belediyespor, geçtiğimiz hafta sonu eksiklerle çıktığı Gölcükspor maçını kötü oynayarak 1-0 kaybetti. Vasatın çok altında bir performans sergileyen sarı-siyahlı takım, bir an önce toparlanmadığı takdirde, zor uğraşlar sonucu çıktığı profesyonel lige sezon sonunda veda edebilir.
EVİNDE KAYIP!
Sarı-siyahlı takımın tehlikeli bölgede yer almasının nedenlerinden biri de, kendi sahasında bir türlü kazanamaması. Kötü bir seri yakalayan temsilcimiz, 13 maçın 7'sini evinde puan kayıplarıyla geçirirken, bu süreçte oynadığı 7 maçta sadece 2 puan çıkarabildi. Temsilcimiz sahasında Kahramanmaraşspor ile 2-2 ve Yalıspor ile 1-1 berabere kaldı. En son 13'üncü haftada OYAK Renaultspor'u yenen Kilimli Belediyespor, bu tarihten itibaren 3 puanı bir arada göremedi. Kepez Belediyespor yenilgisinin ardından toparlanamayan sarı-siyahlı takım, evinde ağırladığı İstanbulspor A.Ş.'ye 4-0, Orhangazispor'a 4-2, Nazilli Belediyespor'a 2-1 ve Gölcükspor'a da 1-0 yenilmekten kurtulamadı.
DÜŞÜŞÜN NEDENİ MERAK EDİLİYOR
Kilimli Belediyespor'un puan cetvelinde 24 puanla 16'ncı sırada yer alması, camia ve taraftarları olduğu kadar spor kamuoyunu da rahatsız ediyor. Zonguldak'ın profesyonel ligde yer alan tek takımının düşmüş olduğu bu durumu içler acısı olarak nitelendiren spor otoriteleri, takımdaki düşüşün nedenini merak ediyor. Bazı kesimler, takımın toparlanacağını düşünürken, kimileri de umutsuz. Takımın bu oyunla ligde kalma umutlarını iyice azalttığını belirten otoriteler, Gölcükspor maçının ardından Kilimli Belediyespor'un işinin zor olduğunu söylediler. 13 maçtır galip gelemeyen takımın hocasının düşüşün nedenini açıklaması gerektiğini de vurgulayan otoriteler, Teknik Direktör Raşit Çalık'ın bir an evvel suskunluğunu bozmasını istediler.
YÖNETİMDEN DESTEK!
Kilimli Belediyespor yönetimi, geçen sezonu unutmayarak, zor zamanda yanımızda olan hocamızı, zor zamanında destekliyoruz diyerek Raşit Çalık'a olan güvenlerini dile getiriyor. Yönetimin de bir an evvel işin ciddiyetine vararak, takımı en kısa zamanda toparlaması gerekiyor.