Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son gelişmeleri değerlendirdi.
"FİİLİ VE SÖZLÜ SALDIRILARI KINIYORUZ"
Zonguldak amatör liglerinde hakemlere yönelik son günlerde yaşanan fiili ve sözlü saldırılara tepki gösteren Yılmaz, "Zonguldak amatör liglerinde 10-11 Ekim 2009 tarihinden itibaren yaşanan olaylar, birçok sahalarımızda genişleyerek devam ediyor. Üzülerek belirtmek isteriz ki; bunun neticesinde, 7-8 Kasım 2009 tarihinde oynanan müsabakalarda da maç sırası ve maç sonrası gelişen, hoş olmayan ve tasvip edilemeyecek olaylar gerçekleşti. Maçlardaki bu yaşanan olaylar ve kötü gidişat, yine yerel ve ulusal basınımıza yansıdı. Her şeyden önce hakem arkadaşlarımıza yönelik olumsuz fiili ve sözlü saldırıları bir kez daha kınadığımızı belirtirken, ilimizde bu olayların bir daha tekrarlanmamasını umut ederiz" dedi.
"Ancak son zamanlarda Zonguldak futbol camiasında yaşanan olumsuz olaylar malumuzdur. Bu hafta sonu yaşanan olaylarda da, daha önceki olumsuz olaylara tedbir alınmaması ve ilgililerin sağduyulu ve erdemli hareket etmemesi gelişmelerde etkili olduğunu düşünüyoruz. Camiamızın ve ilimiz futbol ailesinin il içi ve il dışında daha fazla zarar görmemesi için, daha önceki basın bildirimizde erdemli davranmaya davet ettiğimiz, fakat bu davranışı gösteremeyen İl Hakem Kurulu için öncelikle Merkez Hakem Kurulu 3.Bölge Sorumlusu'nu, ilimizde yaşanan bu gelişmeler hakkında objektif yaklaşmasını ve Merkez Hakem Kurulu'nu doğru bilgilendirmesini, Merkez Hakem Kurulu'nun da bilgi ve belgeler doğrultusunda İl Hakem Kurulu ile ilgili yetki ve sorumluluklarını, Zonguldak futbol camiası çıkarları gereği kullanmasını bekliyoruz. Camiamızın, futbol taban birliklerinin ve kamuoyunun bu gelişmeler karşısındaki tutum, davranış ve almış oldukları kararlar doğrultusunda, beklentilerinin karşılanması adına konuyla ilgili tüm kişi ve kurumları, görev ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz."
"AÇIKLIK ŞEFFAFLIK ADINA EKSİ PUAN"
Gazetecilerin, "İl Hakem Kurulu, geçtiğimiz hafta Süper Amatör Lig'deki hakemleri maç günü açıkladı. Neden böyle oldu?" şeklindeki bir sorusuna Başkan Yılmaz, "Hakemlik hayatım süresince ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Turkcell Süper Lig'de bile maçlar ne kadar zor olursa olsun, hakemler Perşembe günü açıklanıyor. Hatta dünya derbisi olarak nitelendirilen Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi bile günler öncesinden belli oluyor. İl Hakem Kurulu'nun bu kararı, açıklık ve şeffaflık ilkesi adına eksi puandır. Bizler için ister minikler karşılaşması, ister Süper Amatör Lig maçı hepsi birbirinden önemlidir. Zaten yaşanan son gelişmeler nedeniyle Zonguldak hakemliği 5-10 yıl geriye gitti" dedi.
Yılmaz, gazetecilerin mazeret dilekçelerini geri alan bazı hakem ve gözlemciler olduğu şeklindeki soruya, "Kendi kararları" cevabını verdi.