14'üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, 9-11 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul'un ev sahipliğinde start alıyor. Herkesin heyecanla beklediği bu büyük organizasyonda biri var ki, apayrı bir heyecana sahip. O isim, turnuvanın en genç ismi Zonguldaklı milli atlet Emel Dereli… Dereli, güçlü rakiplere karşı zor bir mücadele vereceğini, finalin zor olduğunu ancak, burada olmanın ayrı bir mutluluk ve gurur olduğunu söyledi.
TÜRK VE YABANCI YILDIZ YAĞACAK!
İstanbul'un ev sahipliği yapacağı böylesine önemli bir şampiyonada 178 ülkeden 879 atletin mücadelesi nefesleri kesecek. Dünyaca ünlü sporcuların yer aldığı 14'üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda spor severler bu isimleri canlı izleme imkanı bulacak. Aralarında çok sayıda dünyaca ünlü yabancı atletlerinin yanı sıra, Türk Milli Takımı'nda yer alan ve madalya umutlarımız, 100 metrede Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt, geçen yılın salon Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metrede ikinci olan Kemal Koyuncu, 2009'un Dünya Şampiyonası'nda uzun atlamada bronz madalya kazanan Karın Melis Mey ile rekortmen atletler, Aslı Çakır Alptekin, Merve Aydın, Burcu Ayhan, Tuğba Karakaya, Dudu Karakaya, Hüseyin Atıcı, Halit Kılıç gibi atletler kürsü mücadelesi yapacaklar. Bu isimlerin yanında milli takımda yer alan en genç isim olarak dikkat çeken Zonguldaklı milli atlet Emel Dereli de şampiyonda boy gösterecek.
DÖNÜM NOKTAM
OLACAK
Milli takımda yer alan gençler ve yıldızlarda kırılmadık rekor bırakmayan milli atletimiz Emel Dereli, Dünya Şampiyonası'nda yarışmaktan dolayı ayrı bir heyecana sahip. İlk kez böylesine büyük bir organizasyonda yarışacak milli atletimiz Emel Dereli, antrenörü İshak Özden ile bu heyecanı paylaşıyor. Dereli, şampiyonanın kendi açısından dönüm noktası olduğunu belirtti. Milli atlet, Çok mutluyum. Bu yaşımda dünya şampiyonasında yer almak benim adıma sevindirici. Bunda emeği olan Antrenörüm İshak Özden'e ve tüm antrenörlerime çok teşekkür ediyorum dedi.
AKDENİZ VE EMRAL DA
DESTEKLEYECEK
Zonguldaklı milli atlet Emel Dereli'nin madalya için mücadele edeceği 14'üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası yarın başlıyor. Bu organizasyonda çok sayıda sporsever İstanbul'a akın edecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürü Uğur Akdeniz ile Zonguldak Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral ve beraberindeki kafile, Emel Dereli'nin heyecanına ortak olmak için İstanbul'a gidecekler.