Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi, İl Ha-kem Kurulu ile yaşanan sıkıntıya son noktayı koydu. Önceki gün dernek binasında basın top lantısı düzenleyen TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz ve Yönetim Kurulu üye-leri, İl Hakem Kurulu'na çağrıda bulunarak, "Bi-zim İl Hakem Kurulu'ndan beklediğimiz, erdemli davranarak hem kendi camiası için, hem de futbol camiası için bu huzursuzluğu gidermek adına gereğini yapmasıdır. İstifa etsinler" dedi.
Konuşmasına, hafta sonu oynanan maçlarda hakemlere yönelik saldırılarını kınadığını belirterek başlayan Dernek Başkanı Yılmaz, "Zonguldak amatör liginde 10-11 Ekim 2009 tarihinde oynanan müsabakalarda; maç sırası ve maç sonrasında maalesef çok da hoş olmayan olaylar gerçekleşti. Hatta bu müsabakalardan birinin görüntüleri de ulusal basına kadar yansıdı. Bu olaylar esnasında hakem arkadaşlarımıza yönelik eylemler oldu. Her şeyden önce hakem arkadaşlarımıza yönelik bu eylemleri ve ifadeleri kınadığımızı belirtirken, ilimizde bu olayların bir daha tekrarlanmamasını umut ederiz. Ancak geçen hafta başından beri Zonguldak futbol camiasında yaşanan olaylar malumunuzdur. Bbu hafta sonu yaşanan olaylarda üzülerek bildiririz ki, hafta içerisindeki gelişmeler etkili oldu. Camiamızda İl Hakem Kurulu'nun uygulamalarından kaynaklanan bir huzursuzluğun varlığı da tartışmasız bir gerçektir. İl Hakem Kurulu'nun futbol taban birlikleri ile geçmişte yaşamış ve de şuanda da yaşadığı olaylar, bu hafta sonunda yaşanan olayları tetikledi. Taban birliklerinin ortak kararı ve deklarasyonu, İl Hakem Kurulu'nun Zonguldak'ta sağlıklı bir görev yapabilme yeteneğinin ve becerisinin
ortadan kalktığı şeklindedir. Bizim İl Hakem Kurulu'ndan beklediğimiz, erdemli davranarak hem kendi camiası için, hem de futbol camiası için bu huzursuzluğu gidermek adına gereğini yapmasıdır. Yani istifa etmesidir. Bu vesileyle; hakem arkadaşlarımıza yönelik her türlü eylemlerde arkadaşlarımızın arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade eder, futbolcu kardeşlerimizi ve kulüp yöneticilerimizi hassasiyete davet ederiz."
Gazetecilerin, "Hakemlerin dilekçe vermelerinde derneğin baskısı oldu mu?" şeklindeki soruya Başkan Yılmaz, "Derneğimizin bu yönde bir baskısı yoktur. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantının ardından bizlere gelerek dilekçelerini verdiler. Bu İl Hakem Kurulu görevde olduğu sürece ikinci bir dilekçe verene kadar maçlara çıkmayacaklarını söylediler. 31 hakem ve 24 gözlemcimiz bu yönde dilekçe verdi. Bu hakemler, amatör kümenin yükünü çeken hakemlerdir. İl Hakem Kurulu gerekli erdemliği yapana kadar bu eylem devam edecek. Asıl baskıyı İl Hakem Kurulu yapıyor. Maçlara çıkacak hakemlere, hem de soyunma odalarında Derneğin ASKF binasından çıkması için zorla dilekçe imzalatıyorlar. Şimdi bu hakem, çıkıp da nasıl maç yönetsin?" dedi.
 "Hafta sonu oynanan maçlarda dilekçe vererek maçlara çıkmayacağını söyleyen hakemler top-lu olarak maçları seyretti. Bunun anlamı nedir?" şeklindeki soruya Yılmaz, "Biz Fener Sahası'ndaki maçı ve Zonguldakspor'un maçını dilekçe veren hakemlerle toplu olarak izledik. Bu ha-kem arkadaşlarımızın dik duruşudur. Altında başka bir mana yoktur. Görev yapan hakem arkadaşlarımızın hata yapmalarını bekliyormuşuz gibi bir izlenim ise hiç yoktur" diye cevapladı.