Futbolda 2.Amatör Küme heyecanı 16 Mayıs Pazar günü devam edecek. 4 takımın mücadele ettiği Ereğli Grubu'nda zirvenin iki iddialı ekibi, Bayatspor ve Güneşli Belediyespor, bu sezon ikinci kez kozlarını paylaşacak.
4 devreli lig usulüne göre düzenlenen ligde, geride kalan 5 haftada topladıkları 13'er puanla ligde zirveyi paylaşan Bayat ve Güneşli Belediye, 3.Hafta'da yaptıkları mücadelede golsüz berabere kalarak birer puana razı olmuşlardı.
Ligin ilk haftasında Balıspor'u 4-1, ikinci haftasında Cumaspor'u 3-1 mağlup eden Güneşli Belediyespor, üçüncü haftada Bayatspor ile golsüz berabere kaldıktan sonra dördüncü haftada Balıspor'u 8-3, beşinci haftada da Cumaspor'u 6-4 mağlup ederek 13 puan toplamıştı. Bu maçlarda 21 gol atarak grubun en çok gol atan takımı unvanını eline geçiren Güneşli Belediyespor,  kalesinde de 9 gol gördü.
Bayatspor ise ligin birinci haftasında Cumaspor'u 2-0 mağlup ettikten sonra, ikinci haftada Balıspor'u 6-0 mağlup etti. Üçüncü haftadaki Güneşli Belediyespor beraberliğinin ardından dördüncü haftada Cumaspor'u 3-2 ile geçen Bayat, beşinci haftada Balıspor'u 5-0 mağlup etti ve 13 puan topladı. Bayat bu dönemde kalesinde sadece 2 gol görürken, rakip filelere 16 gol bıraktı.
16 Mayıs günü ligde ikinci kez karşı karşıya gelecek olan takımlar, hazırlıklarını galibiyet üzerine yapıyor. Her iki takımda da sakat oyuncu yok. Günün ikinci maçında ise Cumaspor ile Balıspor karşı karşıya gelecek. Grupta 2 puanla üçüncü sırada bulunan Balıspor ile puansız son sırada bulunan Cumaspor arasında oynanan ilk masçı Balı temsilcisi, ilk yarısını 2-0 yenik tamamladığı karşılaşmada 3-2 kazanmıştı.Güneşli-Bayat mücadelesi saat 15.00'te başlayacak. Balıspor-Cumaspor maçının başlama saati ise 17.00