Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) 13'üncü Olağan Genel Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda önceki gün gerçekleşti.
Mevcut Başkan Tahir Buyurucu ile eski Başkanlardan Ömer Rakanoğlu'nun yarıştığı, 272 delegeden 224'ün katıldığı kongrede mevcut Başkan Tahir Buyurucu 130 oy, rakibi Ömer Rakanoğlu 93 oy alırken, bir oy da geçersiz sayıldı.
13'üncü olağan genel kurul sonrasında başkanlığa yeniden seçiler Tahir Buyurucu ve yönetim kurlu üyeleri seçim sonrasında Zonguldak Ticaret ve Sahayı Odasında verilen yemekte bir araya geldiler. ZTSO Başkanı M. Salih  Demir'inde katıldığı yemekte  göreve seçilen ASKF yönetimi durum değerlendirmesi yaptı.
Yapılan genel kurul sonrasında yeniden seçilmesinden dolayı  delegelere teşekkür eden Buyurucu, "Kongremize  katılan tüm misafir ve bize oy veren veya vermeyen delege arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 3 yıl boyunca tüm  kulüplere eşit mesafede  durarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Zonguldak sporuna ve kulüplerimize  hizmet etmeye  devam edeceğiz"dedi.