Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Tahir Buyurucu, amatör futbol maçında ambulans olayı yaşandığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

ASKF Başkanı Tahir Buyurucu, Zonguldak'ta bir yerel gazetede, amatör küme futbol maçında oyuncunun dili boğazına kaçtığı ve sahada ambulansın bulunmadığı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. 112'ye telefon edildiğinde ambulansın en geç 4 dakika içerisinde olay yerine vardığını söyleyen Buyurucu, "Yaklaşık iki yıl önce ASKF yönetimi ve taban birliği ile birlikte Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Yapmış olduğumuz görüşmelerde İl Sağlık Müdürlüğü'nde hafta sonları birçok sahada oynanan müsabakalara göndermek üzere ellerinde yeterli ambulansın olmadığı bizlere söyleyerek halka gerekli sağlık hizmeti veremeyeceklerini belirttiler. Zonguldak genelinde hafta sonlarında yaklaşık 20 sahalarda müsabakalar yapılıyor. Bunun için her sahaya 112 ambulansının gelmesinin mümkün değil. Sahalarda ve tribünlerde herhangi bir olay olduğu zaman 112 ambulansı çağrıldığında 3 ila 4 dakika içersinde zaten geliyor. Biz bu konular için görsel ve yazılı basın yoluyla spor camiasını bilgilendirdik. Bunun için bize bu güne kadar hiçbir kulübümüzden bu konu ile ilgili şikayet gelmemiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz bizlere her zaman ve her konuda bizlere destek ve yardımcı olmuştur" diye konuştu.
Buyurucu sözlerini, "Yasal olarak futbol federasyonumuzun bize göndermiş olduğu genelge doğrultusunda her kulübün bir sağlıkçı bulundurması gerekiyor" diye tamamladı.

"112 GECE GÜNDÜZ
HİZMET VERİYOR"

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan ise, "Özellikle 2010 yılında vizyonunu yenileyen ve araç filosunu gençleştiren 112 Acil Sağlık Hizmetler Servisi, günün 24 saati halkımıza kesintisiz olarak sağlık hizmeti vermektedir. Geçtiğimiz hafta sonunda bir gazete de 'Müsabakalarda ambulans yoktu' diye çıkan bir haber bizleri son derece üzmüştür.
İlimiz genelinde çeşitli sahalarda onlarca müsabakalar oynanıyor. Her müsabakaya bir ambulans tahsis etmemiz halinde halkımıza daha acil olan sağlık hizmetini geciktirmiş oluruz" dedi.