Erdemirspor’un Tofaş’a yenilerek play-off şansını yitirdiği maçın ardından her iki ekip oyuncu ve teknik heyetinden açıklama geldi.

* 4 Sezon Erdemirspor’un antrenör olarak görev yaptığını ve çok farklı duygularla bu maça çıktığını belirten Tofaş antrenörü Ahmet Çakı, “Hem Erdemirspor'u hem Özhan Çıvgın'ı başarılı buluyorum. Burada çalışmanın zorlukları da var bunları da biliyorum. Bu kadar zorlu bir ligde güzel bir sezon geçirdiler. Kaybetseydik de bu düşünceleri söyleyecektim. Ben hem Erdemir'i hem Özhan Çıvgın'ı kutluyorum. Bizim ülkemizde skora bağımlı bakılıyor, skorun dışında ortaya koyduğu mücadele, emek bunlara da bakacak bir göz olmalı. Türkiye liginde böyle bir takım var” dedi.

Evinde ağırladığı Tofaş’a yenilen ve play-off şansını yitiren Erdemirspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. Maçın ardından Tofaş ve Erdemirspor cephesinden maça ilişkin açıklamalarda bulunuldu. 

“GÜZEL BİR MAÇ OLDU”
Tofaş oyuncusu Kenan Sipahioğlu, galibiyeti isteyen taraf kendileri olduğunu hatırlatarak, “Öncelikle tüm Tofaş ailesini tebrik etmek istiyorum. Bu sezon biçim için koyduğumuz hedeflerden uzak geçti. Çok büyük bir mücadele verdik. Bütün sezondur ağır bir maç programımız vardı. İstemediğimiz mağlubiyetlerden dolayı buraya final maçına geldik. Ben bu kadar yorulduğumu bilmiyorum heyecandan mı stresten mi bilmiyorum, hatırlamıyorum. Çok güzel bir maç oldu. Hak eden tarafta bizdik çok istekli oynadık" dedi.

“KALMAK İSTİYORDUK, OLMADI”
Erdemirspor’da bu sezon fazla oynama şansı bulamayan oyuncu Nihat Emre Ekim’de, üzüntülü olduklarını vurgulayarak, “Erdemir Play-off'a kalmayı hak etmiştik. Sadece mücadele etmek yetmiyor karşıdaki rakibini de durdurmak gerekiyor. Maçın sonlarında yaptığımız hatalar oldu. Çok üzgünüz, olmadı. Bundan sonraki dönemde de erteleme maçı var onu oynayıp sezonu bitireceğiz. Erdemirspor spor kulübü son maça play-off şansını sokmuştur bu bizim için önemliydi, kalmak istiyorduk olmadı” sözleri ile konuştu.

2 ANTRENÖRDEN ORTAK TOPLANTI
Tofaş Antrenörü Ahmet Çakı ile Erdemirspor Antrenörü Özhan Çıvgın basın toplantısına birlikte geldi ve bu toplantıyı birlikte yapmak istediklerini söylediler. Tofaş Antrenörü Ahmet Çakı: "Öncelikle 4 yıl görev yaptığım salonda böyle bir maçı oynamak play-off maçını oynamak heyecan verici idi. Çok güzel anlar yaşadık bunun en güzel nedeni de bu sezonu başarılı geçiren Erdemirspor, Antrenörü ve benim yıllarca çalıştırdığım kardeşim Özhan Çıvgın. 3 Yabancı oyuncu ile oynayan sezon içerisinde antrenör değişiklikleri yaptı Erdemirspor. Hem Erdemirspor'u hem Özhan Çıvgın'ı başarılı buluyorum. Burada çalışmanın zorlukları da var bunları da biliyorum. Bu kadar zorlu bir ligde güzel bir sezon geçirdiler. Kaybetseydik de bu düşünceleri söyleyecektim. Ben hem Erdemir'i hem Özhan Çıvgın'ı kutluyorum. Bizim ülkemizde skora bağımlı bakılıyor, skorun dışında ortaya koyduğu mücadele, emek bunlara da bakacak bir göz olmalı. Türkiye liginde böyle bir takım var. Maç ile ilgili ise 2 takım da kazanabilirdi. Son bölümde iyi geldik. Devamında da maçı bırakmadık. Play-off yolunda çok önemli bir adım attık. Önümüzdeki Efes, Banvit maçını kazanıp sezonu"

TOFAŞ’A BAŞARILAR DİLEDİ
Erdemirspor Antrenörü Özhan Çıvgın’da Tofaş’a play-off’da başarılar dileyerek şunları söyledi: “Bu övgü dolu cümlelerinde en önemli faktör kendisidir. Anternörlük yaşantımı onunla başladım. Bugün güzel şeyler çıktıysa kendisinin de emeği büyüktür. Tebrik ediyorum. Hakettiler play-off'u bizde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bu şartlarda bundan daha iyisi olmazdı oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Play-off'da başarılar diliyorum”