Çaycuma’da 35 Yaş Üstü Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda final karşılaşması önceki akşam Ak Sigorta-Kayıkçılar arasında, üçüncülük karşılaşması ise Öğüt Diş Polikliniği-Yenimahalle arasında Çaycuma Şehir Stadyumu’nda oynandı.

Kaymakamlık Futbol Turnuvası final karşılaşmasını izlemek üzere Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, SP İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, Belediye Meclis Üyesi Engin Köktürk ve çok sayıda futbol sever tribünleri doldurdu.

Turnuvanın üçüncülüğü için Öğüt Diş Polikliniği-Yenimahalle karşılaşmasının ilk yarısı Öğüt Diş Polikliniği’nin 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın normal süresi ise 5-5 sona erdi. Turnuvanın kuralları gereği uzatmalar oynanmadan penaltılara geçildi. Penaltı atışlarında Öğüt Diş Polikliniği’ne karşı 4-2’lik üstünlük sağlayan Yenimahalle turnuvadan üçüncü olarak ayrıldı.

Üçüncülük karşılaşmasının ardından Ak Sigorta ile Kayıkçılar arasındaki final karşılaşmasına geçildi. Hakemin ilk düdüğü ile birlikte rakibi karşısında baskı kuran Ak Sigorta, baskıya rağmen rakibi karşısında golü bulamadı. İlk yarıda Kayıkçılar’ın atakları da golü getirmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. İkinci yarıya, ilk yarıya oranla daha hırslı ve istekli başlayan Kayıkçılar karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında yaşanan karambolde golü bularak rakibi Ak Sigorta karşısında 1-0 öne geçti. Yediği golün ardından toparlanmaya çalışan Ak Sigorta, istediği golü bir türlü bulamadı. Rakibinin ataklarına iyi direnen Kayıkçılar , yakaladığı 1-0’lık üstünlüğü karşılaşmanın sonuna kadar taşıyarak 35 Yaş Üstü Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nın şampiyonu oldu.

Karşılaşmaların ardından kupa töreni düzenlendi. Törende, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu üçüncülük kupasını Yeni Mahalle Muhtarı Teoman Temelkuran’a, Belediye Meclis Üyesi Engin Köktürk ise ikincilik kupasını Ak Sigorta sahibi Deniz Atmaca’ya takdim etti. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de turnuvanın gol kralı Çaycuma İlçe Spor Müdürü Ahmet Karayılmaz ve turnuvanın hakemlerine günün anısına şilt verdi. Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, turnuvada şampiyon olan Kayıkçılar’a birincilik kupasını takdim etti.