Çaycumaspor?un Devrek karşısında yaşanan olayların ardından olağanüstü toplandı. Devrek Emniyet Müdürüne de sert tepkiler gösterildiği toplantıda önemli kararlar alındı.

Çaycumaspor Yönetiminden ortak açıklamada,  ?Devrek maçında hakemlerin taraflı ve yanlış kararlar vermesi nedeniyle hakemleri çiçekle karşılama uygulamasına son vermiş bulunmaktayız. İl Hakem Kurulu'muzun hakemlerimizin bu yanlış tutumlarına seyirci kalmaya devam etmesi halinde kendilerini istifa davet ediyoruz? denildi.

Zonguldak Süper Amatör Lig'de mücadele eden Çaycumaspor'un Yönetim Kurulu, son maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya'yı kınayan basın açıklaması ile İl Hakem Kurulu'nu istifaya davet edilen duyuru okundu. Çaycumaspor Başkanlığını da yürüten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve As Başkan Hüsnü Sami Alpan başkanlığında toplanan AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk'ün de yer aldığı Çaycumaspor Yönetim Kurulunda, Devrek Belediyespor ile oynana karşılaşmada Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya'nın tutumu eleştirilerek kınama metni okundu. Ayrıca yapılan basın açıklaması ile de İl Hakem Kurulu istifaya davet edildi.

SAHİP ÇIKMALIYIZ
Çaycumaspor Yönetim Kurulu toplantısında Başkan Gülşen; "Son maçımızda üzücü olaylar yaşadık. Sağduyumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Emniyet Müdürümüzün bu maçtaki tavrı ve çalışmaları hoş olmamıştır. Çaycuma adına üzüldük, tasvip etmiyoruz. Müdürümüzün olumlu, daha kucaklayıcı ve sağduyulu olması temennimizdir. Çaycumaspor hepimizindir. Çaycumaspor'a sahip çıkmalıyız. Çaycumaspor 5-0 da yenilse 10-0 da yenilse bu takım bizim. Futbolcularımız genç ve gelecek vaat ediyor. Her birine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Futbollarını oynasınlar, biz de keyifle maç seyredelim yeter."dedi.
Başkan Gülşen, amatör sporda artık her şeyin parayla yürüdüğünü de ifade ederek; "Süper Amatör Lig'de mücadele eden takımlar finansman sorunu yaşamaktadır. Bazı belediyeler finansman sorununu kalıcı gelir temin ederek halletmişler. Yönetimdeki arkadaşlar Terminal Tesislerinin geliri kalıcı gelir olarak Çaycumaspor'a verilmesini istediler. Bu öneriyi inceledik. Yasal olarak Belediyenin bu geliri devretmesi mümkün görülmemektedir. Ancak dolmuş durakları geliri kalıcı gelir olarak Çaycumaspor'a bırakabileceğimiz konusunda anlaştık. Bu şekilde yıllık Çaycumaspor'a 9 milyar ve diğer gelirlerle birlikte Belediye olarak Çaycumaspor'a yıllık toplam ortalama 50 milyar kalıcı gelir sağlayacağız."dedi.

ÇAYCUMALILARIN MALI
As Başkan Hüsnü Sami Alpan da yaptığı konuşmada; "Belediye başkanımız Çaycumaspor'un resmi olarak başkanıdır. Çaycumaspor'da bu gelenek yıllardır bu şekildedir. Başkanımıza Çaycumaspor'a verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Çaycumaspor, Çaycumalıların malıdır. Yönetim Kurulumuz'da şaibeye yol açmayacak şekilde şeffaf çalışmaktadır. Hocalarımız tüm gayreti göstermektedir. Futbolcularımız genç, istekli çocuklardır. Taraftarımız taşkınlık yapmamaktadır. Tüm bu olumlu tabloda, haksız eleştiri almamıza ve muhalif düşüncelere tahammülümüz de yoktur. Çaycumaspor'u yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler Çaycumalılara bu takımı izletmekle mükellefiz. Bu anlamda görevimizi de yerine getiriyoruz" dedi.
Çaycumaspor Mali İşler Sorumlusu muhasebeci Hidayet Şekerci de toplantıda takımın gelir ve giderlerini kalem kalem açıkladı. Giderin 70.545, gelirin ise 63.720 TL olduğunu ifade eden Şekerci, 6.000 TL de kredi kullanıldığını söyledi.
  
İSTİFAYA DAVET
Ayrıca toplantıda Yönetim Kurulu kararıyla hazırlanan basın açıklaması As Başkan Hüsnü Sami Alpan tarafından okundu. Yapılan basın açıklamasında şöyle denildi; "Çaycumaspor Kulübü olarak bu sezon sahamıza gelen konuk takımı ve hakemleri çiçekle karşılama uygulaması başlatmıştık. Ancak son haftalarda Alaplı Belediyespor, Kozlu Belediyespor ile başlayan ve son hafta sahamızda oynanan Çaycumaspor-Devrek Belediyespor karşılaşmasında hakemlerin taraflı ve yanlış kararlar vermesi nedeniyle hakemleri çiçekle karşılama uygulamasına son vermiş bulunmaktayız. Ayrıca İl Hakem Kurulu'muzun hakemlerimizin bu yanlış tutumlarına seyirci kalmaya devam etmesi halinde kendilerini istifa etmeye davet ediyoruz. Hakemlerimizin tarafsız ve objektif maç yönetmelerini diler kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

İLGİNÇ UYGULAMA
Çaycumaspor geçmişte de olduğu gibi futbolcularıyla, yönetimiyle ve taraftarıyla centilmen bir camiadır. Yıllardır konuk takımları ağırlayan bu camia, kendi sahasında en ufak taşkınlık dahi yapmamıştır. Emniyet Güçlerimize bugüne kadar aldığı olağan tedbirlerinden ötürü de teşekkür ederiz. Ancak, Çaycumaspor-Devrek Belediyespor karşılaşmasında alınan 'olağan üstü' geniş güvenlik önlemlerine bir anlam verememekteyiz. Alınan 'olağan üstü' geniş güvenlik önlemleriyle Çaycumaspor camiası mağdur edilmiş olmasından ötürü de büyük üzüntü duymaktayız.  Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya'nın talimatlarıyla; stadyumun maç saatinde kapılarının kilitlenmesi ve gelen taraftarımızın içeri alınmaması, tezahürat yapan taraftarlarımızın kimliklerinin toplanması, taraftarımızın aşırı derecede emniyet güçleriyle ablukaya alınması, karşı tribüne taraftar alınmaması taraftarımızı da psikolojik olarak rahatsız etmiş, suçlu psikolojisine sokmuştur. Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, verdiği talimatlar haricinde olaylara da birebir müdahil olarak; taraftarımıza 'uygun olmayan' sözlü uyarılarda bulunması, Saha Komiserinin görev ve yetkileri dahilinde olan; saha yanında bulunanlara müdahil olma, yöneticiler de dahil onları dışarı çıkartma, yan hakemle diyalog halinde olma, basının çalışmasını engelleme faaliyetlerini Saha Komiserinin isteği dışında gerçekleştirmiştir.  Yine Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, soyunma odalarının yer aldığı koridorda yöneticimizi iterek "ayakaltında dolaşma" sözünü sarf etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Kulüp Başkanımız ve aynı zamanda Belediye başkanımız Mithat Gülşen'in yaşanan olayları eleştirmesi üzerine yine Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya'nın "Ben sizin işinize karışmıyorum, siz de karışmayın" sözü yakışık olmamıştır. En önemli konu ise; Yine Çaycuma Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya tarafından; Teknik Direktörümüz Timuçin Yıldırım'ın eşinin kolundan tutularak dışarı itilmesi ve baygınlık geçirmesine neden olunmasını üzüntü içinde karşıladık. Karşılaşma süresince ve sonunda Devrek Belediyespor futbolcuları, yöneticileri ve taraftarıyla sorun yaşanmamıştır. Çaycuma Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Yassıkaya'nın yukarıdaki tutumlarını kınıyor, bundan sonraki süreçte Çaycuma'nın barışık ortamda huzurla maç seyredeceğini umuyoruz"