Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig takımlarından Çaycumaspor’da işadamı Oktay Kaptan’ın Asbaşkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmesi deprem etkisi yarattı.

Çaycumaspor Kulübü Başkanı Ünal Uzun’la tartıştığı ifade edilen işadamı Oktay Kaptan’ın istifa gerekçelerinde, Başkan Uzun’ın Çaycumaspor yararına çalışmadığı, ekonomik katkıyı veremediği gibi katkı verecekleri de ikna edemediği yer alıyor. İşadamı Oktay Kaptan’ın yerel bir gazetede de buna benzer bir demecinde, “Çaycumaspor Tesisleri’nin restorasyonu için gece-gündüz çalıştım. Ama Başkan Ünal Uzun’un hiçbir katkısı olmadığı gibi yardımcı da olmadı. Bu işler kravat takarak ortalarda gezmeyle olmaz” şeklinde demeci yer almıştı.

İşadamı Oktay Kaptan, yaptığı açıklamada ise, “Çaycuma’nın gençlerini başka kulüplere dağıttılar. Yerine de yabancı oyuncular aldılar. Çaycumaspor’un bütçesi belli, bu kadar fazla yabancı oyuncuya para ödenmesi ve masrafların karşılanması imkansız. Çaycumaspor’u zor günler bekliyor” dedi.
Çaycumaspor’daki görevinden istifa ettiğini bir dilekçe ile yönetime sunan Oktay Kaptan’ın ardından Çaycumaspor’da başka istifaların da yaşanacağı alınan bilgiler arasında.