Zonguldakspor’a 2007-2008 sezonunda henüz 17 yaşındayken profesyonel imza atan ve 3 sezon kırmızı-lacivertli formayı başarıyla giyen genç oyuncu Cem Akbaba, 1 yıl aradan sonra Zonguldakspor’la tekrar anlaşma sağladı.
Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldakspor’un yeni transferi Cem Akbaba, “Tekrar yuvaya döndüğüm için mutluyum. Zonguldak’ın en büyük kulübünde forma giyecek olmak, beni gerçekten heyecanlandırıyor” dedi. Kırmızı-lacivertli takım, gençleştirme operasyonu kapsamında Devrek Belediyespor’dan 21 yaşındaki Cem Akbaba’yı kadrosuna kattı. Terakkispor’da futbol hayatına başlayan ve sonra Özel İdare Yolspor’a transfer olan Cem, 2007 yılında profesyonel olduğu Zonguldakspor’a transfer oldu. Burada 3 sezon top oynayan genç oyuncu, transfer olduğu Devrek Belediyespor’da geçen sezon Süper Amatör Lig’de 24 gol attı. Cem, bu performansıyla bir çok kulübün transfer listesinde yer aldı. Yeni sezon öncesi Spor Toto 3’üncü Lig’in yeni takımlarından temsilcimiz Kilimli Belediyespor’la çalışmalara katılan Cem Akbaba, kendi isteğiyle sarı-siyahlı takımla kariyerini başlamadan bitirdi.
Şimdilerde ise Zonguldakspor’da forma giymenin heyecanını yaşayan Cem, yeni takımında yeni sezon öncesi beklentilerini aktardı. Cem, şunları söyledi;
“Hayalim 3 sezon formasını giydiğim Zonguldakspor’da tekrar futbol oynamaktı. Kırmızı-lacivertli formanın yeri bende apayrı. İlk profesyonel imzamı burada attım. Tekrar yuvaya döndüğüm için ve Zonguldak’ın en büyük takımına geldiğim için çok mutluyum. Başkanımız, teknik ekibimiz ve biz futbolcular el birliğiyle amatörde olan Zonguldakspor’u şampiyon yaparak üst liglere çıkartacağız. Geçen sezon Devrek Belediyespor forması altında attığım golleri, yeni sezonda Zonguldakspor için atacağım. Ama bunun için çok çalışıp kapasitemin çok çok üstüne çıkmam gerek.”
Zonguldakspor taraftarlarını da çok özlediğini belirten Cem, “Taraftarların önüne çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.