U-17 Türk Milli Takımı'nın 22-27 Eylül 2010 tarihleri arasında İzlanda'da oynanacak U-17 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup maçları aday kadrosu açıklandı. Kadroda Zonguldakspor altyapısından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Enver Cenk Şahin'in de yer alması memnunlukla karşılandı. Aday kadroya davet edilen oyuncular, bugün saat 14.00'de TFF Beylerbeyi Atatürk ve Araştırma Merkezi Tesisleri'nde toplanacak.
Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U-17 Milli Takımı'nın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:
Murat İrişli, Salih Uçan, Alparslan Emre Çapar (Bucaspor), Okan Deniz, Sercan Şen, Taha Can Velioğlu (Bursaspor), Kadir Ari, Mehmet Erkut Şentürk (Beşiktaş A.Ş.), Enver Cenk Şahin, İbrahim Yılmaz (İstanbul Büyükşehir Belediyepor), Recep Niyaz, Beykan Şimşek (Fenerbahçe), Ahmet Yılmaz Çalık, Selahattin Özcan (Gençlerbirliği), Okay Yokuşlu (Altay), Aykut Güler (Gaziosmanpaşaspor), Hakan Çalhanoğlu (Karlsruher SC), Yusuf Mersin (Milwall)
52 takımın 13 ayrı grupta mücadele edeceği 2010-11 UEFA U-17 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu sonunda, gruplarını birinci ve ikinci sırada tamamlayan 26 takım ve tüm grupların en iyi iki üçüncüsü Elit Tur'a yükselmeye hak kazanacak. En iyi iki üçüncü hesaplanırken, takımların grup sonuncuları ile oynadıkları maçlar dikkate alınmayacak. 28 takımın mücadele edeceği Elit Tur'da ise takımlar 4'erli 7 grupta yer alacak. Elit Tur sonunda 7 grup lideri 3-15 Mayıs 2011 tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenecek olan finallere katılma hakkı kazanacak. Ev sahibi Sırbistan ise finallere direkt olarak katılacak.