Edirne Bisiklet Kulübünce, "Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın" sloganıyla Edirne'den Ardahan'a düzenlenen 1828 kilometrelik bisiklet turu kapsamında 23 Nisan Cuma günü Edirne'den yola çıkan bisikletçiler, Zonguldak'a geldi.
Tur Koordinatörü Sadi Çalışkan, yaptığı açıklamada, bisikletin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulamak için böyle bir tur düzenlediklerini söyledi.
Yola 4 kişiyle çıktıklarını, daha sonra 1 arkadaşlarının kafileden ayrıldığını söyleyen Çalışkan, Serkan Doruktufan ve Rahman Karataş'la devam eden yolculuğun 26 gün süreceğini kaydetti. Yolculuk boyunca 12 il ve 14 ilçede konaklayacaklarını ifade eden Sadi Çalışkan, 18 il sınırı ve 53 ilçe sınırından da transit geçiş yapacaklarını vurguladı.
26 günde toplam bin 828 kilometre yolu pedal çevirerek geçeceklerini anlatan Çalışkan, "Bisikletle olan yolcuğumuzu 23 Nisan'da start verdik. Parkurumuz bin 828 kilometre. Bu mesafe boyunca 12 il ve 14 ilçede konaklayacağız. Yolculuğumuzu 19 Mayıs'ta Ardahan'da noktalamayı planlıyoruz. Tur sırasında ulaşım aracımız sadece bisiklet. Birçok gelişmiş ülkede bisiklet kullanımı, bizim ülkemizden çok daha fazla. Bisiklet motorlu olmadığı için her şeyden önce çevre dostu. Bunun yanında, kalp ve damar sağlığı açısından da fiziksel yardımcı özellikleri taşıyor" dedi.
Edirneli bisikletçiler, Zonguldak'ta 1 gecelik konaklamanın ardından bu sabah erken saatlerde Zonguldak'tan ayrılarak yeniden Ardahan'a doğru pedal çevirmeye devam ettiler.