Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 26 Şubat 2012 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlediği 13'üncü Uluslararası Alanya Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonunda milli maratoncu Turgay Oğuz çifte mutluluk yaşadı. Yaş gruplarında 1'incilik kürsüsüne çıkan milli maratoncu, genel klasmanda ise, 3'üncü oldu.
İlerlemiş yaşına rağmen yarışlarda gençleri geride bırakan milli maratoncu Turgay Oğuz, Katıldığım tüm yarışlarda bana destek veren Yalaz Şirketi ve Efenaz Döner'in sahibi Özcan Yaz'a ve SANKO Genel Müdürü Fevzi Bingöl'e teşekkür ediyorum dedi.
2012 yılına madalyalarla merhaba diyen Oğuz, bu yılda hedefini yeni madalyalar olarak belirlediğini açıklayarak, Başarılarıma katkıda bulunan; AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Gençlik ve Spor Bartın İl Müdürü Ali Özdemir, Bartın Atletizm İl Temsilcisi Şenol Ak ve eski antrenörüm Atletizm Federasyonu Başkanı eski milli maratoncu Mehmet Terzi ve yeni antrenörüm Zadiye Ak'a çok teşekkür ediyorum dedi.
Öte yandan milli maratoncu Turgay Oğuz, 18 Şubat 2012 tarihinde Trabzon'un kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl 32'ncisi koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunda kendi yaş grubunda 1'inci olarak bir zafere daha imza atmıştı.