Alaplı’da 15 bedensel engellini bir ara gelerek kurduğu Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ALGES) Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Oturarak Voleybol Ligi 2’inci Etap müsabakalarına hazırlanıyor.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Başkanı İsmail Korkut, yaptığı açıklamada, Alaplı Kapalı Spor salonunda hazırlıkların sürdüğünü söyledi.



Türkiye’de ilk kez düzenlenen ligin 1. Etap müsabakalarını 6. Sırada bitirdiklerini anlatan Korkut, şunları söyledi:

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1’inci Etap müsabakaları Fethiye’de İlçesinde yapılmıştık. 10 takımın katıldığı ligi 6. sırada tamamladık. 2’inci etap müsabakaları ise Mayıs ayı içinde Ereğli’de yapılacak. 15 bedensel engelli arkadaşımız ile birlikte kurduğumuz ALGES oturarak voleybol takımımız hazırlıklarını sürdürüyor. Takımıza yeni takviyeler yaptık. Fethiye’deki müsabakalara 9 sporcuyla katılmıştık. Bizim hedefimiz bu yıl ilk üçe girmek onun için arkadaşlarımız ellerinden geleni yapacaklar. Hazırlıklarımız çok güzel gidiyor. “



Oturarak voleybol takımı oyuncusu Ramazan Ulupınar ise, voleybol oynamayı çok sevdiğini belirterek, “ Bedensel engelli biri olarak İlçemizde böyle bir takım kurulmasından dolayı çok mutluyum. Çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Ancak salonumuz çok eski, yerde oturarak voleybol oynadığımız için parkelerde çiviler var buda bizim burada antrenman yapmamız engelliyor. Önümüzdeki yıl maçlarımız Alaplı’da oynayacağız. İnşallah yeni bir salon İlçemize yapılırsa biz engelliler olarak çok mutlu olacağız.” Diye konuştu.


(Haber: Cem Sürmeneli)