Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 8-9-10 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası Kdz.Ereğli'de 64 sporcunun katılımı ile başladı.






Turnuvanın Başhakemi Hayrullah Özcan, Göztepe mevkisindeki açık ve kapalı kortlarda devam eden turnuva ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Karadeniz Ereğli Tenis Akademisi (KETA) ev sahipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından gerçekleştirilen turnuvaya Ankara, Bursa, Bolu, Balıkesir, Düzce, Bartın'ın da aralarında bulunduğu 32'si kız 32'si erkek toplam 64 sporcunun katıldığını anlatan Özcan şunları söyledi:


"Türkiye Tenis Federasyonunun düzenlediği 2 gün sürecek turnuvada 8-9 ve 10 Yaş Gruplarında sporcular katılıyor. Normalde 4 gün sürecek turnuvayı 2 güne sığdırdık. Oyuncular günde 2 maç yapacaklar. Ulusal bir turnuvadır. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 64 sporcu dereceye girebilmek için yarışacak. Bu turnuvaya bu kadar ilgi beklemiyorduk. İlgiden oldukça memnunuz. Ereğli'de ilk kez resmi bir turnuva olması açısından da önem kazanıyor. Ereğli için büyük bir kazanımdır. İnşallah bundan sonra daha fazla turnuva olur"

Açık ve kapalı kortta gerçekleştirilen müsabakalarda aileler de çocuklarına tezahürat yaparak destek olmaya çalıştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)