Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümü nedeniyle Alaplı Belediyesi’nce düzenlenen Kurumlar Arası Cumhuriyet Kupası Voleybol Turnuvası’nda şampiyonluğu Çatak İlköğretim Okulu kazandı. Finalde Çatak İlköğretim Okulu’na yenilen Avcılar ve Atıcılar Derneği ikinci olurken, Alaplı Meslek Yüksekokulu üçüncü oldu. Centilmenlik Kupası’na da Toplum Sağlığı Merkezi takımı layık görüldü.

 

Alaplı Kapalı Spor Salonu’nda oynanan turnuvanın final maçında Çatak İlköğretim Okulu ile Avcılar ve Atıcılar Derneği Voleybol Takımı karşılaştı. Dolu tribünler önünde oynanan final maçında; Çatak İlköğretim Okulu ilk seti 26-24 kazanırken, ikinci seti 24-26 kaybetti. Çok çekişmeli geçen maçın üçüncü ve dördüncü setlerini 25-17’lik setlerle kazanan Çatak İlköğretim Okulu, 20 gün süren turnuvanın şampiyonu oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü takımının oyuncu eksikliğinden dolayı sahaya çıkamaması nedeniyle, üçüncülüğü Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun kazandığı turnuvada, Toplum Sağlığı Merkezi de Centilmenlik Kupası’na layık görüldü.

Maçların sonunda, Turnuvanın başından beri büyük bir fedekarlık göstererek, tüm maçların başhakemliğini yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Ünsal’a plaketini Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yaman takdim ederken; Centilmenlik Kupası sahibi Toplum Sağlığı Merkezi’ne kupasını İbrahim Şengün, üçüncülük kupası sahibi Meslek Yüksekokulu’na kupasını Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, ikincilik kupası sahibi Avcılar ve Atıcılar Derneği takımına kupasını Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, turnuva şampiyonu Çatak İlköğretim Okulu’na da kupasını Alaplı Kaymakamı Aydın Memük takdim etti.

 

Turnuvaya katılan 8 takıma da isimlerini sayarak tek tek teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Cumhuriyetimizin 87.yılını bu şekilde olması gerektiğine yakın bir şekilde gerçek anlamda kutlamaya çalıştık. Konferanslar vardı, sergiler vardı, sinema gösterimleri vardı, konserler vardı. Ben bu turnuvada dereceye giren takımların yanı sıra turnuvaya katılarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katkılarından dolayı tüm takımlara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bizim bir voleybol takımımız var; Aroma Erkekler Voleybol 3.Ligi’nde mücadele eden. Biri kendi evimizde, diğeri deplasmanda iki maç oynadık maalesef ikisini de kaybettik. Bu hafta, Pazar günü kendi sahamızda, bu salonda Bolu Pelenkoğlu Fatihspor ile oynayacağız. Bu maçta da, bütün sporseverlerin takımımıza desteğini bekliyorum.” Dedi.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, turnuvayı düzenleyen Alaplı Belediyesi’ne, turnuvaya katılan takımların oyuncularına ve hakemlere teşekkür ederek, “Ayrıca turnuvada dereceye giren takımları da tebrik ediyorum. Bu tür etkinlikler, ilçeye sosyal bir zenginlik de katıyor” dedi.