* Erdemirspor’un Beko Basketbol liginde oynama hakkını devir almak istediklerini bu konuda yapılan her türlü girişime ragmen Erdemir Yönetiminin bir cevap vermediğini iddia eden Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi takımlarından Bulancak Karadenizspor Kulübü’nün Başkanı Erhan Gündoğar, gazeteniz Önder’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

* “Bizim teklifimizin de değerlendirmeye alınmasını istedik. Konya veya başka takım tarafından teklif edilen miktardan daha fazla bir bedel ödemeye hazır olduğumuzu da açıkça ifade ettik. Ancak hiçbir şekilde bizimle bir görüşme ve pazarlık yapılmadan bizim teklifimiz alınmadan Erdemirspor Kulübünün haklarının Konya Selçuk Üniversitesine devredildiğini görmüş bulunmaktayız. Erdemirspor Kulübü Yönetim Kurulu bu tavrı ile dernek menfaatine aykırı işlemler yapmakta ısrar etmektedir”

 

Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde mücadele eden Bulancak Karadeniz Basketbolspor Kulübü Başkanı Erhan Gündoğar, 2 Eylül 2013 tarihi itibariyle Erdemirspor Kulübünün Beko Basketbol liginde oynama hakkını Konya Selçuk Üniversitesine devrinin Basketbol Federasyonu tarafından onaylandığını söyledi. Bulancak Karadeniz Basketbolspor Kulübünün, Erdemirspor Kulübüne gerek sözlü gerek faks, telefon yolu ile kulüplerinin Beko Basketbol Ligindeki haklarını devralmak istediklerini ilettiklerini ancak Erdemir cephesinden herhangi bir cevap gelmediğini açıklayan Gündoğar, “Bunun üzerine Giresun noterliğinden çekmiş olduğumuz ihtar ile basketbol kulübümüzün talebini yasal yollarla Erdemirspor Kulübü yöneticilerine ilettik ve bu ihtarın bir suretini de kulüp faksına ulaştırdık” dedi.

 

“DERNEK MENFAATİNE AYKIRI 
İŞLEM YAPMAKTALAR”

Gündoğar konuya ilişkin Önder Gazetesi’ne gönderdiği yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kulüp Başkanı ve menajerine telefon ile teklifimizi ihtarın keside edildiği gün bildirerek bizim teklifimizi de değerlendirmeye almalarını beyan ettik. Bu beyanımızda Konya veya başka takım tarafından teklif edilen miktardan daha fazla bir bedel ödemeye hazır olduğumuzu da açıkça ifade ettik. Ancak hiçbir şekilde bizimle bir görüşme ve pazarlık yapılmadan bizim teklifimiz alınmadan Erdemirspor Kulübünün haklarının Konya Selçuk Üniversitesine devredildiğini görmüş bulunmaktayız. Erdemirspor Kulübü Yönetim Kurulu bu tavrı ile dernek menfaatine aykırı işlemler yapmakta ısrar etmektedir. 

 

“3 ÖNEMLİ KURUMU GÖREVE 
DAVET EDİYORUZ”

Erdemirspor Kulübü bir dernek olup yönetim kurulu tüm işlerinde dernek menfaatine gore hareket etmek zorundadır. Erdemirspor Kulübü derneğine Beko haklarını devralmak için daha yüksek bedel ödemeye hazır olduğumuzu söylememize ragmen bu teklifimizi değerlendirmeye almayarak dernekler dernek menfaati ve dernekler kanununa aykırı işlem yapmaktadırlar. Bu aşamada üç önemli kurumu göreve davet etmemiz zorunlu olmuştur. Önce Erdemirspor Genel Kurulunun 9 Eylül’de yapılacak genel kurulunun yönetim kurullarının dernek menfaatine aykırı olarak teklif ettiği bu devri Kabul etmeyip halen geçerli olan teklifimizi değerlendirmeye alma konusunda bir karar vermesini teklif etmekteyiz. Bu teklifimizin genel kurul tarafından Kabul edilmemesi halinde ise dernek menfaatini koruyacak bir üyenin bu kararı iptal edilmesi için mahkemeye taşıması konusunda haklı olduğu da bilinmelidir. 

 

32. MADDEYİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Dernekler kanununun 32. Maddesinde yapılan düzenlemeler ile her ne suretle olursa olsun kendisine tevdi olunan derneğe ait para veya para hükmündeki evraky, senet veya malları kendisinin veya başkasının menfaatine olarak sarf veya istihlak  veya rehneden, satan, gizleyen, imha, inkar tahrif veya tağyireden yönetim kurulu başkanı ve üyeleri veya denetçileri ile derneğin digger personeli Türk Ceza Kanununun güveni kötüye kullanma suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır. 
Ayrıca mahkemeye yargılama sırasında sanıkların organlardaki gröevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmasına da karar verebilir” denilmektedir. 
Bu maddeye aykırı davranıp daha yüksek bir devir bedeli önermemize ragmen bu teklifimizi hiç değerlendirmeye almayıp derneğin Beko ligindeki haklarını daha düşük bir bedel ile başka bir derneğe devrederek Erdemir Derneği aleyhine işlem tesis edip başka bir derneği menfaat temin eden bu yönetim kurulu hakkında Erdemir Cumhuriyet Savcılığının dernekler kanunun 32. Maddesine gore soruşturma başlatmasını talep etmekteyiz. 
Ayrıca 9 Eylül’de yapılacak kongre öncesinde tedbir kararı verilerek açıkça dernek menfaati aleyhine işlem tesis eden dernek yöneticileri aleyhinde tedbir kararı da verilmesi gerekmektedir. 

 

“TEKLİFE NE CEVAP VERİLDİ?”
Üçüncü bir görev ise dernekler kanununa gore Zonguldak Valiliğine düşmektedir. Dernekler Kanununun 19. Maddesine gore ilgili kurumları harekete geçirerek Erdemir Spor Kulübü Derneği üzerine inceleme yapılarak 12 Haziran tarihinde yapılan genel kurul tutanaklarının incelenmesi ile derneğin feshine karar verilip verilmediği ve bu karara uygun işlem yapılıp yapılmadığı yine derneğin Beko ligindeki devir hakkının Konya Selçuk üniversitesine hangi koşullarda devredildiği ve derneğimizden yapılan tekline ne cevap verildiği verilmemiş ise sebeplerinin sorulması ile gerekirse sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep etmekteyiz. 

 

“İDDİA VE NAKLEN YAYIN GELİRLERİ VAR”
Ayrıca spor kamuoyu bölgesel ligde yer alan bir takımın Beko ligine çıkmak için niçin ısrar ettiğini ve bunun maliyetini ne şekilde karşılayacağımızı sorgulayacaktır. Ancak bilindiği üzere Beko ligi kendi gelirini yaratan İddia ve naklen yayın geliri olan bir ligdir. Derneğimizin hiçbir borcu yoktur. İddia ve naklen yayın gelirinin büyük bir kısmıın devir için vermeye hazırız. Lige katılınca da lig için ayrı bir bütçe oluşturup sponsorlar vasıtası ile bir kadro oluşturacağız”