Batı Karadeniz'in en kapsamlı eğitim merkezi Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik Merkezi'nin kursları devam ediyor.
Hafta sonunda Kozlu Değirmenağzı mevkisinde kursiyerlere dalış eğitimi veren merkezin Dalgıç Eğitmeni Gürol Velioğlu, amaçlarının öncelikle su sporlarını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.
Kursiyerleri gruplara ayırdıklarını ve aletli dalış eğitimleri verdiklerini belirten Gürol Velioğlu, kursiyerlere brövelerini yakında vereceklerini belirterek, "Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik olarak aletli dalış kurslarımız devam ediyor. 80 kursiyerimiz var. Onları gruplandırdık ve grup grup eğitimlerini veriyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımıza birkaç dalışa müteakip uluslar arası geçerliliği olan sertifikalarını vereceğiz. Amacımız öncelikle su sporlarını yaygınlaştırmak. Aynı anda 10 dalgıcı suda eğitebilecek her türlü ekipmanlara sahibiz Şimdi öncelikle su altı sporlarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Yani her sene insanların dalış sayısını arttırmak istiyoruz. Merkezimizde tecrübeli eğitmenlerimiz nezaretinde sığ denizde dalış yaptırabiliriz" dedi.
Eğitmen Bülent Ergürel de, "Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik olarak, yani Karadeniz'de normalde bu mevsimde dalış olmayacağını söylerler. Biz Aralık sonuna kadar her hafta teorik eğitimlerini verip kursiyerlerimize dalış yaptırarak yılsonuna kadar yaklaşık 80 kişinin brövelerini vermek istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. Yani hep şöyle bir kanı vardır, genelde Güney sahillerimizde dalış olur sanılıyor. Ancak gördüğünüz gibi Karadeniz'de de bu mevsimde mükemmel dalış yapanlar ve mükemmel koylarımız var. O yüzden herkesi bekliyoruz" diye konuştu.