Süper Lig’de 10 Haziran’da başlayan ve 31 Ağustos 2016 tarihinde sona eren 1. Transfer ve Tescil döneminde basında en fazla konuşulan futbolcunun, Beşiktaş’ın geçen sene şampiyon olmasında attığı gollerle büyük pay sahibi olan ancak bu sezon takımdan ayrılarak Alman Wolfsburg kulübü ile anlaşan Mario Gomez olduğu ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in spor sayfalarını kapsayan araştırmasına göre, Alman golcü Mario Gomez hakkında transfer dönemi boyunca yazılı basında 2 bin 720 haber yayınlandığı belirlendi. Geride kalan transfer döneminde spor medyasının sürekli gündeminde olan bir diğer futbolcu ise Jose Sosa olurken, Milan’a transfer olan yıldız futbolcu hakkında yazılı basında 2 bin 616 haber çıktığı tespit edildi. Siyah Beyazlı takımın ezeli rakibi Fenerbahçe’den transfer ettiği sağ bek Gökhan Gönül’de transferde öne çıkan bir diğer isim olurken, tecrübeli oyuncu hakkında transfer dönemi boyunca yazılı basına 2 bin 432 haber yansıdığı saptandı. Bursaspor’un başarılı savunma oyuncusu Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferi yazılı basında 1.910 haberle yer bulurken, son güne kadar Beşiktaş’a transferi gündemde olan Samuel Eto’o ile ilgili de yazılı basında 1.882 haber çıktığı belirlendi.

 

Aynı araştırmaya göre, Beşiktaş’ın Barcelona’dan transfer ettiği sol bek Adriano hakkında yazılı basında 1.416 haber çıkarken, transfer dönemi boyunca Fenerbahçe’den ayrılması gündeme gelen golcü oyuncu Robin van Persie ile alakalı yazılı basında 1.395 haber yer aldı. Spor sayfalarında Fenerbahçe’nin Liverpool’dan transfer ettiği savunma oyuncusu Martin Skrtel hakkında 1.311, Galatasaray’ın Kasımpaşa’dan transfer ettiği Eren Derdiyok hakkında ise 1.233 haber çıktığı tespit edildi. Fenerbahçe’nin bir diğer transferi Roman Neustadter ile ilgili de yazılı basında 1.189 haber yayınlandığı saptandı.

 

Biten transfer döneminin spor sayfalarında öne çıkan diğer futbolcuların ise Trabzonspor’un uzun uğraşlar sonucu takıma kattığı Fabian Castillo, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Inter’e transfer olan ancak forma şansı bulamayınca sürpriz bir kararla Beşiktaş ile anlaşan Caner Erkin, Trabzon orta sahasına büyük güç katan Onazi, kadro dışı kaldıktan sonra son anda Kayserispor ile anlaşan Umut Bulut ve Fenerbahçe’ye savunmanın sağı için transfer edilen Van der Wiel olduğu belirlendi.