Son dönemlerde tesisleşmede yapılan yenilikler başta olmak üzere Zonguldak’a 2 grup maçı alma başarısı gösteren ASKF’li yöneticilerden çarpıcı açıklamalar.

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Buyurucu, “Son yıllara dönüp bakın Beyçayırı, Erdemir, Fener stadları suni çime dönüştürüldü sırada Kilimli ve Kozlu var. Bunlar önemli adımlar. Zongludak inşallah bu sıçramayı devam ettirecek” dedi.

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Buyurucu, Genel Sekreter Naim Acar, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir ile Gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret etti. Göreve geldikleri günden buyana yaptıkları başarılı çalışmalar ile dikkatleri çeken tesisleşme başta olmak üzere Zonguldak’a 2 önemli grup maçları alan ASKF’li yöneticiler önümüzdeki günlerde Zonguldak’a 2 grup maçlarının verilebileceğini de müjdelediler.

 

TESİSLEŞMEDE ÖNEMLİ ADIMLAR

Buyurucu yaptığı ve yapması düşünülen çalışmalar ile ilgili Önder’e açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Zonguldak’ta tesisleşme anlamında önemli adımlar atıldığına dikkati çeken Buyurucu, “Son dönemlere baktığımızda tesisleşme anlamında Zonguldak önemli adımlar atmıştır. Beyçayırı Stadı, Erdemir Stadı, Fener Stadı tamamlandı Kilimli ve Kozlu’daki stadların suni çime dönüştürülmesi için de ciddi çalışmalar var aksilik olmazsa bu stadlarımızda da suni çime kavuşacak. Bunlar önemli şeyler daha önceki yıllarda yazın toz kışın da çamur ile mücadele ediliyordu. Şimdi gelinen noktada önemli başarılar yapıldı. İnşallah önümüzdeki süreçte tesisleşme anlamında Zonguldak yaptığı sıçramayı devam ettirecektir.

 

DEMİR AİLESİNE TEŞEKKÜR

Dilaver’de Erdoğan Demir tesisi Demir Ailesi tarafından yapıldı. Dilaver Demirspor’a ev sahipliği yapacak tesisten diğer takımlarda hiçbir ücret almadan faydalanabilecek. Demir Ailesine bu örnek davranışından ötürü teşekkür ediyoruz. Bu bölgede kazanıyorlar ve bu bölgeye yatırımlarını yaparak bölge halkının faydalanmasını sağlıyorlar. Demir Ailesinin spor konusunda göstermiş olduğu duyarlılığın diğer işadamlarımıza da örnek olmasını istiyoruz.

 

AMBULANS MÜCADELESİ

Yıllardır gündeme getirildi konuşuldu biz de bu konuda ciddi çalışmalar yaptık. Yetkili tüm yerlere giderek konuyu anlattık ve sorunun nasıl çözülmesi gerektiği yönünde de düşüncelerimizi aktardık. Stadlarımızda ambulans mutlaka bulunması gerekiyor. Pekçok maçta ambulans saha kenarında bekliyor. Yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyor ve maçlarda herhangi bir problem yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yapmalarını istiyoruz. Ereğli’de oynanan bir maçta ambulans yoksa bu konu ile ilgili belediye, ilçe spor müdürlüğü, kaymakamlık biran önce harekete geçmeli ve bu eksikliği gidermeli.

 

KATILIM PAYLARINI

CEBİMİZDEN YATIRDIK

Eleştirenler mutlaka olacak zaten de olmalı. Ama bu eleştiriler yıkıcı değil yapıcı olmalı. Dedikodu yerine proje üretilse Zonguldak daha önemli konumlara gelecektir. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun geliri ortada. Biz bazı takımların lige katılım paralarını bile cepten ödedik. Katılım payları üst üste 2 yıl ödenmezse kulüp kapanıyor. Kulüplerimizin kapanmaması için biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Herkes elini vicdanına koyarak eleştirsin. Veremeyecek hesabımız yok. Dedikodu değil iş yapıyoruz.

 

ZONGULDAK EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bakın 3. lig play-off final maçları, B Gençler maçlarına Zonguldak ev sahipliği yaptı. Çok önemli bir olaydır bu. Zonguldak bu olayı büyük bir başarı ile atlattı, Ankara’dan kutlama mesajları geldi, Zonguldak’a gelen takımlar giderken teşekkür ederek gitti. Bunun mükafatı olarak önümüzdeki günlerde yine önemli grup maçları ilimize verilecek. Bu takımların bu bölgeye gelmesi demek hem Zonguldak’ı görmeleri tanımaları hem de ekonomik anlamda il’e katkı sağlamaları demektir. Gelen kulüpler otellerde kalıyor bu bölgenin esnafından alışveriş yapıyor. Bunlar önemli şeyler. Biz yolumuza devam ediyoruz çalışmalarımız ile projelerimiz ile.