Zonguldak'ta 2009-2010 futbol sezonu Deplasmanlı Süper Amatör Lig maçları, hafta sonunda oynanacak müsabakalarla başlayacak. Zonguldak Futbol İl Tertip Komitesi, dün yaptığı toplantıda haftalık programı belirledi.
Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, "Spor kamuoyunda ligin başlama tarihinin 1 hafta erteleneceği yönünde çıkan söylentiler var. Ancak bu gerçeği yansıtmıyor. Süper Amatör Lig maçları daha önce belirlediğimiz gibi kesin olarak hafta sonunda başlayacak. Bazı takımlarımız bundan rahatsız olabilir. Ancak biz ligin başlama tarihini daha önce belirleyip açıklamıştık. TFF'ye de bilgi vermiştik. Takımlarımız ilk maçlarını Cumartesi-Pazar günü oynayacak" dedi.
Demir, 3'üncü lige terfi maçlarının kalktığını da belirterek, "TFF'nin bize gönderdiği yazıda yeni sezonda 3'üncü Lige terfi maçlarının oynanmayacağı belirtildi. 2010-2011 yılından itibaren Bölgesel Deplasmanlı Lig uygulamasına geçilecek. İlimizde Süper Ligi ilk sırada tamamlayacak olan takım doğrudan Deplasmanlı Bölgesel Lige çıkacak. İkinci takım, sezon sonunda puan cetvelinde 2., 3., 4. ve 5'inci sırayı alan 4 takımın yer alacağı Play-Off'ta belli olacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak Play-Off maçlarında en çok puanı alan bir takım daha Deplasmanlı Bölgesel Lige katılacak. Ligden üç takım düşecek. Birinci Amatör Küme'den Süper Lige çıkacak takım sayısı da 3'ten 5'e çıktı. Ben yeni sezonda tüm takımlara başarılar diliyorum. Centilmence bir lig geçirmelerini temenni ediyorum "dedi.
Haftanın programı şöyle;
5 EYLÜL 2009 CUMARTESİ
Saat 16.00-Fener Sahası: Zonguldak Gençlik-Kilimli Belediyespor
Saat 16.00-Beyçayırı Stadı: Alaplı Belediyespor-Karadenizspor
Saat 17.00-Erdemir Stadı: Erdemirspor-Kozlu Belediyespor