Geçtiğimiz ay Konya’da yapılan 18 Yaşaltı Açık Alan Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldak İl Karması adına katılan ve aynı zamanda Kilimli Belediyespor hokey takımının sporcusu olan Melih Demirel, U18 Erkek Milli Takımı’na çağrıldı.
19 Temmuz 2011 tarihinde Slovakya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için U18 Erkek Milli Takım Kampı, 2 Temmuz 2011 tarihinde Ankara Keçiören Kalaba Spor Tesisleri’nde başlayacak.
Konya’da yapılan şampiyonada gösterdiği performansla milli takım kadrosuna girmeyi başaran 17 yaşındaki Melih Demirel, “8 yıl önce başladığım hokey sporunda milli takıma kadar yükseldiğim için mutluyum. Ay-yıldızlı formayı giyecek olmak gurur verici bir durum.
Futboldan daha zor olan hokey, aynı zamanda sabır isteyen bir spor... Eğer yeteneğiniz varsa ve sabrederseniz hayal ettiğiniz yere gelirsiniz” dedi.
Hokey İl Temsilcisi aynı zamanda Fener Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Demir de, “Çok küçük yaşta hokey sporuyla tanıştırdığım Melih Demirel, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi öğrencisidir. Şu ana kadar Zonguldak’tan 24 kişi milli takıma girdi. Melih kardeşimizle birlikte bu sayıyı 25 yaptık. Önce ailesine, sonra Kilimli Belediyespor’a, sonra da Zonguldak’a iyi bir sporcu yetiştirdiğim için çok mutluyum” dedi.
Kampa davet edilen oyuncular şöyle: Mehmet Eder, Onur Açıkgöz, Mustafa Doğan Öğretici, Mehmet Özen, İsmail Çoklu, Batuhan Erman, Suat Alpar, Sinan Kayaurun, Yunus Şahin, Mehmet Demir, Muhammet Oral, Akif Çetiner, Oğuzhan Küçükkarpuz, A.Baki Atıcı, Yusuf Yaşar, Tevfik Yıldırım, Kemal Pervane, Onur Kılıç, Erhan Sayın, Melih Demirel, Numan Poyraz, Mustafa Şen, Bünyamin Bülbül, Cenk Koçcenk, Muhammet Selim Koyun.