Zonguldak, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan derbi karşılaşmasına sahne oldu! Zonguldak'ta yıllardır Galatasaray ve Trabzonspor'u izleyemeyen futbolseverler, büyük bir derbiyi canlı seyretme imkanı buldu!
Zonguldak Galatasaray Futbol Okulu ile Kozlu Trabzonspor Futbol Okulu arasında dostluk maçı oynandı. Önceki gün İncivez Mahallesi'ndeki Mert Halı Saha Tesisleri'nde oynanan karşılaşmalar, yaş gruplarına göre yapıldı. Velilerin de büyük heyecanla izlediği maçlarda, minik futbolcular hünerlerini sergiledi. Yaptıkları birbirinden güzel hareketler ve attıkları gollerle velilerini coşturan minikler, geleceğin futbol yıldızları olabilmek için çok çalışıyorlar. Karşılaşmalar sonunda, Galatasaray Futbol Okulu, rakibini, 2000-2001 yaş grubunda 5-1, 1999 yaş grubunda ise 10-0 yendi.
Galatasaray Futbol Okulu Antrenörü Turan Altıntaş, karşılaşmaların ardından yaptığı açıklamada, "Galatasaray Futbol Okulu iki yıl önce kuruldu. Çeşitli yaş gruplarında çocuklarımıza futbolun temel oyun kurallarını öğretiyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini ise yavaş yavaş alıyoruz.
Futbol okulumuzdan yetişen yetenekli çocuklarımızı Galatasaray'ın altyapısına gönderdik. Ayrıca bu yıl Sarayspor adı altında bir de kulüp kurduk. Kulübümüz U-16, U-15, U-14 liglerinde mücadele ediyor. Trabzonspor Futbol Okulu yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Dostluk içinde maçlar oynadık. Biz de en kısa zamanda onların konuğu olacağız" dedi.
Kozlu Trabzonspor Futbol Okulu Antrenörü Abdülkadir Kalyoncu da, 5 ay önce kurulduklarını belirterek, "Zonguldak'ta ilk kez Trabzonspor Futbol Okulu'nu kurduk. Çalışmalarımız yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Çocuklarımız yeteneklerini yeni yeni gösteriyor. Bunların arasında çok yetenekli çocuklarımız da var.
Bu çocuklarımızı Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Bizleri ağırladıkları için Galatasaray Futbol Okulu yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
İnşallah önümüzdeki günlerde de, onlar bizim misafirimiz olacak" diye konuştu.