Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü'nün organizasyonu ile gerçekleştirilen satranç turnuvası yoğun ilgi görürken kız oyuncuların azlığı dikkati çekti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası sona erdi. Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü'nün organizasyonu ile geçtiğimiz günlerde Kdz.Ereğli Endüstri Meslek Lisesi gerçekleştirilen turnuvaya hem öğrenciler hem de aileleri yoğun ilgi gösterdi. Turnuva Başhakemi İskender Hatip turnuva ile ilgili şu bilgileri verdi: Katılım oldukça yüksekti ama bayan sporcuların azlığı dikkat çekiciydi. Kızlarımızın bu tür turnuvalara girmesi için teşvik edilmesi gerekiyor. Üç kategoride oynanan turnuvada eşlendirme Swiss Perfect programı kullanılarak yapıldı. Her grup için beş tur uygulandı. Turnuva sonuçları UKD hesabı için TSF'na gönderilecektir. Turnuvanın Başhakemliğini Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden TSF İl Hakemi İskender Hatip, Yardımcı Hakemliğini de Erdemir'den emekli TSF aday hakemi Mustafa Altıntaş yapmıştır. Sporcularımıza ödül olarak her kategorinin ilk üçüne madalya verilmiştir. Ayrıca 10 ve 14 yaş kategorilerinde ilk sekize satranç dergisi de hediye edilmiştir.

DERECEYE GİRENLER
10 Yaş yarışmalara 17 sporcu katılmış Serhat Berat Özdemir (Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu), Arda Öztürk (Nimet İlköğretim Okulu), Ekin Baran Turan (Özel TED Koleji), 14 yaş yarışmalara 11 sporcu katılırken Özgün Salur (İzmirlioğlu İlköğretim Okulu), Berk Eren Bakır (Özel Utku Koleji), Merve Kumaş (Atatürk İlköğretim Okulu), Büyükler kategorisinde 18 sporcu yarışmaya katılmıştır ve ilk 3 sırayı Celalettin Erdoğan (Bilgisayar programcısı), Metin Öztop (Gökçeler İlköğretim Okulu öğretmeni), Suat Çelikkol (Madenci İlköğretim Okulu Öğretmeni). Salonlarını satranca açan Kdz.Ereğli Endüstri Meslek Lisesi yönetimine başta okul müdürümüz Adnan Döner olmak üzere bütün personelimize ve kantin hizmetlerini yapan işletmecimize de çok teşekkür ederiz.