İstanbul'un ev sahipliğinde 9-11 Mart 2012 tarihleri arasında yapılan 14'üncü Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Zonguldaklı Milli Atlet Emel Dereli finale kalamayarak elendi.
Kadınlar gülle atmada 18,60 metre ve üzeri derece elde eden atletlerin finale kalacağı elemelerde Türkiye'yi temsil eden 16 yaşındaki Emel Dereli, genç yaşına rağmen tecrübeli isimlere karşı verdiği final mücadelesini kazanamadı. 16 yaşındaki Milli Atletimiz Emel Dereli, turnuvanın en genç isim olarak katıldığı Dünya Şampiyonası'nda final mücadelesinde 18,60 metre olan barajı geçemedi.  İlk hakkında 16,02'lik derece elde eden Emel, ikinci hakkında geçersiz bir atış yaptı.
Üçüncü hakkında ise 15,99'luk atış yapan Emel Dereli, 18 sporcunun katıldığı elemelerde 17'nci olarak şampiyonaya veda etti.
Kendi yaş kategorisinde rekorlara imza atan Emel Dereli adına spor otoriteleri gelecek yıllarda büyük beklenti besliyor. Milli takım antrenörleri ve spor otoriteleri gülle atamada başarılı bir sporcunun yetiştiğine hem fikirler.