Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden ve nispeten diğer ekiplere göre daha zayıf olan Karadenizspor ve Ereğ li Devlet Hastanesi takımlarını birbiri ardına izleme fırsatı bulduk bu hafta sonu.

Cumartesi günü Çaycuma karşısında gözlemlediğimiz Karadenizspor'un, geçtiğimiz yıllara oranla sürekli kötüye giden halini gördükçe üzülmemek mümkün değil elbet. Çaycuma gibi, sadece orta sahasının beyni olan Hüseyin'in üzerine oyun kurmuş bir ekip karşısında bile, hem de 2.dakikada öne geçilen bir maçta bir puanın zor bela kurtarılması, kimse kusura bakmasın ama, kulüp yönetiminin suçudur.

Daha lig yarı tatile girmeden takımın neredeyse içi boşaldı; birçok sporcu takımla ilişkisini bitirdi ve hala yönetimce atılan bir tek adım yok.
Takımın iki gol attığına kimse aldanmasın. Zira takımda golcü kalmamış. Hayrettin'i severiz elbet; ama bu iş Hayrettin'e kaldıysa işimiz yaş. Erdi deseniz bir maç var bir maç yok. Celil saç baş yolduruyor.
Hepsini geçtim; maç içinde kaleci Serdar Allah göstermesin, sakatlanmış olsa, adamın yedeği yok. Ne yapsın Celal Hoca, ne yapsın Münir Hoca? Yazık oluyor cânım takıma.

Devlet Hastanesi takımının da durumu farklı değil. Kulağımız delik, malum; futbolcular arasında bir huzursuzluk aldı başını gidiyor. Çocuklara yapılan tek bir ödeme yok. Neyle ödensin; kasada para yok. Bu kulübün can damarlarını kesenler kına yaksınlar şimdi. Para olmayınca kimin içinden futbol oynamak, mücadele etmek gelir. Almadan vermek sadece Allah'a mahsus.

Bir de şu saha içindeki disiplinsizlik işi var ki tam bir rezalet. Bu çocuklara ne oldu birkaç hafta içinde? Belediyespor maçında birbirleriyle kenetlenenler, artık maç içinde tokatlaşmalara başladılar. Semih'in bir sorunu mu var, bilmiyorum. Lakin maç içinde kavga etmediği bir Muhsin Hoca kaldı galiba.
Bu iki takım gerçekten bu hafta hayal kırıklığı yarattı hepimizde. Hele seyirci Kilimli karşısında Hastane takımına bu kadar sahip çıkmışken, oyuncuların birbirleriyle dalaşmalarını görmek bizleri kahretti. Maçın haberini verirken, saha içinde kavga eden oyuncularla, maç öncesi rakip takım oyuncu ve yöneticilerine başarılar dileyen başkanlarının fotoğraflarını alt alta koydum belki bakınca biraz utanırlar, diye.
Gerçekten Recep Erdoğan bu görüntüleri hak etmedi arkadaşlar.
Hele size o kadar güvenen? Göreceksiniz, Kilimli maçında öyle bir oyun oynayacak ki çocuklar; Zonguldak maçındaki rezilliği unutturacağız, diyen Muhsin Hoca?
Anladınız mı?

ALTAN AKÇAKESE