Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 2002 yılında 55 ilde açılan 12 Dev Adam Basketbol Okulu (DABO), 33 bine yakın sporcu yetiştirdi.
 2002 yılından itibaren faaliyette olan ve bu süre içinde yetiştirdiği sporcuları minikler ve kategorisinde milli takım aday kadrosuna sokmayı başaran Zonguldak 12 Dev Adam Basketbol Okulu, 30 öğrencisiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Zonguldak 12 Dev Adam Basketbol Okulu, 1999-2003 yılları arasında doğan sporcular,  Antrenör İsmail Öner nezaretinde Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda çalışmalarını tüm hızıyla deva ettiriyor.
Geçen yıl milli takım aday kadrosuna Umut Ataman ve Nehir Üder’i soktuklarını ve bu yıl ise çeşitli organizasyonlarda yer alacaklarını belirten 12 Dev Adam Basketbol Okul Antrenörü İsmail Öner, “12 DABO’da hedefimiz öncelikli olarak basketbol sevgisini sporcularımıza aşılamak. Verdiğimiz nitelikli basketbol eğitimi sayesinde Türk basketboluna yeni yetenekler kazandırıyoruz.
Geçen yıl iki sporcumuzu milli takım aday kadrosuna soktuk. Bu yaz döneminde çeşitli kamplara katılacağız. Amerikalı antrenörler eşliğinde 30 Temmuz’da Samsun’da başlayacak ve 1 hafta sürecek yaz kampına gideceğiz. Ardından Eylül ayının ilk haftasında yıldızlar şöleninde yer alacağız” dedi.
Burada yetişen sporcuların eğitimlerinin de sağlandığını vurgulayan Öner, “12 DABO'da yetişen öğrenciler, burada edindikleri basketbol becerileri sayesinde önde gelen eğitim kurumlarından ücretsiz eğitim bursu kazanarak, eğitim hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürme şansı da buluyor” dedi.