Karadeniz Ereğli U-19 Liginde şampiyon Zonguldak Ereğli Spor oldu ve şampiyonluklarını 10 Şubat 1918’de vefat Abdülhamid Han’a hediye ettiklerini açıkladı.

Karadeniz Ereğli U-19 Liginde kıyasıya mücadele sürerken ligde iki şampiyon adayı Kdz Ereğli Belediyespor – Zonguldak Ereğlispor karşılaşması haftaya damgasını vurdu.

Zonguldak Ereğlispor’dan konuyla ilgili gönderilen yazılı açıklama şöyle:

Ereğli Beyçayırısı sahasında oynanan ve şampiyonun belirleneceği müsabakayı Tecrübeli hakemlerden Metin Doğan yönetirken yardımcılıklarını ise Kürşat Ergen ve Doğukan Danacı yaptı. Karşılaşmanın 23.dakikasında Zonguldak Ereğli Spor Eren Erbay ile 1-0 öne geçti. Oyunda baştan sona kontrolü elinde bulunduran Zonguldak Ereğli Spor 31.dakikada Emre Kartal ile skoru 2-0 yaptı. Ardı ardına gelen goller karşısında ne yapacağını şaşıran Kdz Ereğli Belediyespor 36.dakikada gelen 3.gol ile adeta yıkıldı. Peş peşe gelen goller sonrasında oyun hâkimiyetini kısa süreli kaybeden Zonguldak Ereğli Spor, Kdz Ereğli Belediyesporlu Eren Aydoğan’ın golüne engel olamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı Zonguldak Ereğli Spor’un 3-1’lik üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarıda ise oyun üstünlüğünü sürdüren Zonguldak Ereğli Spor 67.dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı Ertuğrul Göktaş ile gole çeviren Zonguldak Ereğli Spor skoru 4-1 yaptı. Maçta ayrıca çok ilgin bir enstantanede yaşandı. 76.dakikada top Ereğli Belediyespor’da bulunduğu sırada Yardımcı Hakem Kürşat Ergen ofsayt bayrağını uzun süre kaldırdı. Yardımcı Hakemin bayrağını gören Zonguldak Ereğli Spor’lu Mert Ulu ceza sahası içinde topu eline alınca Maçın Hakemi Metin Doğan ‘ben düdük çalmadım’ diyerek penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Yunus Emre ile gole çeviren Ereğli Belediyespor farkı yeniden 2’ye indirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Zonguldak Ereğli Spor sahadan 4-2 galip ayrıldı. Alınan bu sonuçla ligin bitimine 1 hafta kala Zonguldak Ereğli Spor şampiyonluğunu ilan ederek ligde 19 puan ile nağmağlup yoluna devam ediyor. Zonguldak Ereğli Spor gelecek hafta Kepez Çaylıoğluspor ile prestij maçı oynarken Ereğli Belediyespor ise son haftayı BAY geçecek.

Karşılaşma sonunda ise Zonguldak Ereğli Sporlu futbolcular tribündeki aileleri ile şampiyonluk pozu verdiler. Ligin bir diğer maçında ise Karadenizspor Kepez Çaylıoğluspor’u 4-1 mağlup ederek ligde kalmayı garantilerken Alaplı Belediyespor ise ligden düşen takım oldu.




2.ABDÜLHAMİD HAN’A HEDİYE ETTİLER

Karşılaşma sonunda Zonguldak Ereğli Spor U-19 Takım Kaptanı Emre Kartal ‘kazanılan galibiyeti ve şampiyonluğu 10 Şubat 1918 tarihinde hayata gözlerini yuman devlet mimarlarımız ve büyüklerimizden biri olan 2. Abdülhamit Han’a armağan ediyoruz. Bilindiği üzere bugün 10 Şubat ve Abdülhamit Han’ın ölüm yıldönümüdür. Atasını bilen ve o yolda yürüyen gençlik olmak en büyük ilkelerimizdendir’ diyerek adeta gönülleri fethetti.   

LİGDE İLKİ BAŞARDILAR

Zonguldak Ereğli Spor ligde şampiyon olmasının yanında Ereğli U-19 Liginde bir ilki de başarmış oldu. Bugüne kadar U-19 Liginde daha önce 2 kurum takımı dışında başka bir takım şampiyon olamıyordu. Birçok takım Play Oflara lig ikincisi olarak gidebiliyor ancak şampiyonluk yaşayamıyordu. Bu alınan şampiyonlukla Zonguldak Ereğli Spor bir ilki de başarmış oldu.