Devrek Belediyespor'un geçen sezondan 3 maç ceza alanAli Koçaklı'yı cezasına rağmen oynattığı ortaya çıktı.Bir kulübün itirazı şimdi Federasyon'da.Devrek Belediyespor'un topladığı 9 puanın silinmesi gündemde.
Süper  Amatör ligde  mücadele eden Devrek Belediyespor’da  bir şokta.  
Geçtiğimiz  sezon BAL Ligi  takımlarından Geredespor’da forma giyen ve bu sezon başında Devrek Belediyespor'da forma giyen Ali Koçaklı'nın  geçen sezon Geredespor ile Mudurnuspor arasında 5 Mayıs 2013 tarihinde oynanan baraj maçı sonrasında çıkan  olaylar sonrasında, Türkiye Futbol Federasyonu disiplin kurulu tarafından 3 maç  cezaya  çarptırıldığı ortaya çıktı.  
Devrek Belediyespor teknik heyeti veya yönetimi bu detayı unutup Ali Koçaklı'yı bu sezon oynanan   Alaplı, Çaycuma ve  Devlet Hastanesi  maçlarında oynattı. 
Türkiye Futbol Federasyonu  itiraz üzerine Devrek Belediyespor’un bu sezon oynadığı resmi maçların esame listelerini istedi. Disiplin kurulu   Ali Koçaklı’nın cezalı olduğu halde  cezası bitmeden resmi maçlarda oynadığını tespit ederse  Devrek Belediyespor’a ceza  verecek.
Devrek Belediyespor oynadığı ve Ali Koçaklı’nın kadroda  bulunduğu tüm maçları hükmen kaybetme riski ile karşı karşıya.  Talimatlara göre 2 maçı hükmen kaybeden takımların ligden düşmesi bile söz konusu.