Kastamonu'da düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası 1'inci Kademe maçlarında grup şampiyonu olan temsilcimiz Devrek Belediyespor U15 Takımı, 2'nci Kademe maçlarına hazırlanıyor. Çorum'da düzenlenecek turnuvada, Samsun'dan İlkadımspor, Kadıköyspor, Trabzon'dan Erdoğduspor ile karşılaşacak olan temsilcimizde hedef, 2'nci Kademe maçlarını da kayıpsız geçerek, bir üst gruba çıkmak. 104 takımdan 18 takım arasına kalarak büyük bir başarı yakalayan Devrek Belediyespor U15 Takımı, 2'nci Kademe maçından da grup şampiyonu olarak ayrılırsa, son dört takım arasına katılacak.
Son dört takımın arasına kaldığında final müsabakalarına çıkacak olan Devrek Belediyespor U15 Takımı, finallerde birinci veya ikinci olması durumunda Akademi Ligi Türkiye Şampiyonası'nda birinci ve ikinci olan takımdan oluşacak grupta mücadele edecek. Bu dört takım arasındaki mücadelelerde temsilcimiz birinci olması durumunda Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.
Futbolcuların giyecek masraflarını ve Çorum'da kamp yapacağı otelin bütün masraflarını Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci karşıladı. Göreve geldiği bugüne kadar sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olan Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek Belediyespor U15 Takımı'nın bütün masraflarını karşılayarak, örnek olacak bir davranış içerisine girdi.
SARI; BAŞKANIMIZ MUSTAFA SEMERCİ'YE
TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Devrek Belediyespor U15 Takımı Antrenörü Selçuk Sarı, yaptığı açıklamada, bütün masrafları karşılayarak takımın maddi ve manevi yanında olan Belediye Başkanı Mustafa Semerci'ye teşekkür etti. Sarı, ayrıcı, futbolcularda emeği bulunan okullardaki beden eğitimi öğretmenlerine de teşekkür etti.
Sarı, açıklamasında şunları söyledi;
Grup birinci olmamız Devrek'i çok gururlandırdı, futbolcularda bunun farkında ve hedefi bir üste çevirdik. Bu gideceğimiz Çorum Grubu'nda da hedefimiz birinci olmak. 4 takım arasına girerek daha sonra Akademi Ligi'ndeki takımlarla karşılaşmak. Devrek Şehir Stadı'nda çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye çok teşekkür ederiz, bize bu kadar malzeme yardımında bulundu ve kamp giderlerini karşıladı. Çocuklarımızda emeği olan beden eğitimi öğretmenlerine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Zafer Yurtsevenyener'e teşekkür ederim. 18 takım tabii ki hepsi birbirinden iyi takımlar. Oraya da herkes hakkıyla geldi. Ama bizde takımımıza güveniyoruz, bu takımdan çok şeyler bekliyoruz, ileride Devrek'in A takımında oynayacak en az 7-8 futbolcu olacak. Belki de çok iyi takımlara gidecekler, altyapıya gidecek oyuncularda var. Çocuklar çok iyi bir hava yakaladılar, ilk defa geçen yıl gitmiştik, ama ilk turda elenmiştik. Bu yıl birinci kademede şampiyon olarak çıktık çocukları bu hava çok etkiledi, çocuklarda çok inanmış durumda, orada da bütün mücadelemizi sergileyeceğiz. Zonguldak'ı en iyi şekilde Çorum'da temsil edeceğiz.
U15 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NIN STATÜSÜ  
2011-2012 sezonu Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası 2'nci Kademe müsabakaları 5-14 Nisan 2012 tarihlerinde oynanacak. 5-8 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar, 6-8 Nisan tarihlerinde Balıkesir, Çorum ve Malatya grup merkezlerinde olmak üzere 4 grup merkezinde 18 takımın katılımı ile oynanacak müsabakalar sonunda grup birincisi olacak 4 takım finallere katılmaya hak kazanacak. U15 Türkiye Şampiyonası final müsabakaları 13-14 Nisan 2012 tarihlerinde oynayacak. Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası finallerinde birinci ve ikinci olan 2 takım ile Coca-Cola Akademi Lig'i Türkiye Şampiyonası'nda birinci ve ikinci olan 2 takımdan oluşan 4 takım, 20-21 Nisan 2012 tarihlerinde U15 Süper Final müsabakasını İstanbul'da oynayacak. Eleme usulü oynanacak bu müsabakalar sonunda birinci olan takım Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.