Erdemirspor Boks Takımı'nın 3 sporcusu İller arasında yapılan dostluk turnuvasında birincilik elde ettiği bildirildi.

Erdemirspor'un antrenörü Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonası öncesi İller arasında yapılan dostluk turnuvasında 3 ayrı kiloda birincilik kazandıklarını söyledi.

Karabük'de geçen hafta sonu İller arasında Dostluk turnuvası düzenlendiğini belirten Öztürk, yapılan müsabakalara 4 sporcu ile katıldıklarını belirterek, şunları söyledi;

Düzenlenen dostluk turnuvası  Zonguldak'ı bölgesi temsilen takımı Erdemirspor olarak biz, Karabük bölgesi temsilen Karabük Gençlik Spor Müdürlüğü takımı ve Ovacıksporspor lisesi takımı ile Ankara Fenerbahçe boks okul takımı arasında yapıldı. Müsabakalara Erdemirspor olarak 4 sporcu ile katıldık. Yapılan müsabakalar sonucunda ise, sporcularımızdan 75 kiloda İlayhan Genç, 70 kiloda Özcan Kesici, 56 kiloda Kerim Karakuş rakiplerini yenerek birincilik elde etti. Diğer sporcumuz 50 kiloda ise Burak Can 2. liği elde etti.  Burada amaç önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye şampiyonası öncesi sporcularımızın son durumunu görmek ve sporcularımızı müsabakalara motive etmek. Gençler ve Yıldızlar Türkiye şampiyonası öncesi  sporcularımız güzel müsabakalar yaptı. Hedefimiz yapılacak şampiyonalarda kulübümüzü en iyi şekilde temsil ederek altın madalya ile başarımızı sürdürmek.

BABA KARAKUŞ, OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Karabük'de 1. Lik elde eden Kerim Karakuş'un babası Ömer Karakuş, oğlunun bir büçük yıldır kursa gittiğini her geçen gün daha iyi bir sporcu olmasından büyük gurur duyduğunu söyledi.

Oğluyla bazen şakalaşmada eldiven takarak dövüştüklerini, ancak hızına yetişemediğini belirten baba Karakuş, bende de var merak boksa. Bazen yaptığımız dövüşlerde oğlum, benim nefesimi kesiyor. Evde vakit buldukça baba, oğul idman yapıyoruz. Boks da bir spor dalıdır. Benim oğlumda bu dalda spor yaptığı için her zaman destekliyorum. Oğlumun da ilerde iyi bir bosk sporcusu olmasını çok istiyorum. Ringde rakip yenmenin sevinci bir başka oluyor. Oğlumunda bu tür başarıya ulaşmasından çok guruluyum.