2017 Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonu, Kdz. Ereğli Belediyespor olduğu belediyeden açıklamada şöyle bildirildi:

Önündeki tüm engelleri kayıpsız geçerek  yarı finale kalan ve dünki yarı final maçında   İstanbul temsilcisi Dudulluspor’u 1-0 mağlup ederek finale yükselen  eflatun beyazlılar, Antalya’da oynanan  finalde , 1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor’u, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu  5-4 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu..

Antrenörler Ercan Yaman ve Yıldıray Ağar yönetiminde final maçına kadar oynadığı tüm maçları kazanan,  yarı finalde Dudulluspor engelini 1-0 ile geçen Kdz. Ereğli Belediyespor, bugün Antalya’da şampiyonluk maçına çıktı.

1207 Antalya Döşemealtı Belediyespor’la final mücadelesi veren ve Rabia’nın golü ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan eflatun-beyazlılar, normal süre ve uzatmaları 1-1 biten maçta rakibini penaltı atışları sonucunda  5-4 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

Eflatun-Beyazlı şampiyonlar, final maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen törende kupayı kaldırdı.



EN İYİ FUTBOLCU VE KALECİ ÖDÜLÜ

Kdz.Ereğli Belediyespor’da  kaleci Zeynep ile kaptan Derya, şampiyonluğun yanı sıra “en iyi” olmanın gururunu yaşadı. Futbol Federasyonu, şampiyonanın en iyi kaleci ve en iyi futbolcusu seçilen Zeynep ve  Derya’yı  plaketle onurlandırdı.