Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Recep Erdoğan, Kulüp faaliyetlerinin yürütülmesinde hastane bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryadan elde edilen gelirlerimiz önemli katkı verdiğini, sadece spora değil yıllık ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkı sağladıklarını belirterek, kira dışında katma değer ve vergi olarak Ereğli'de sıralamaya girecek kadar vergi verdiğini söyledi.

Ereğli Devlet Hastanesispor Yönetim Kurulu Başkanı Recep Erdoğan yaptığı yazılı açıklamasında, sadece spor kulübüne değil, sigortalı işçi çalıştıran, hastaneye maddi katkı sağlayan kantin ve kafeteryanın bazı kişiler tarafından kulübün elinden alınması için ummalı bir çalışma başlatıldığına dikkati çekti.
Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şu şekilde. "31 Ekim 1994 yılında atandığım SSK Karadeniz Ereğli Hastanesinde; göreve başladığım günden itibaren Ereğli'de sporun özelliklede futbolun içinde oldum. 1994-95 sezonunda Ormanlı Cuma  Spor'da ikinci amatör kümede futbol oynadım. İlk defa 28 yaşında filiz lisans çıkartıldı. 1998-2000 yıllarında Karadeniz Ereğli Belediye spor kulübü ile Erdemir spor kulübünün birleşmesinden oluşan, Türkiye 3. futbol liginde yer alan, Erdemir Ereğli spor'da; iki yıl denetim kurulunda görev aldım. Takımın doktorluğunu yaptım. Ereğli'deki bütün amatör takımlar yanında, Erdemir'in profesyonel voleybol ve basketbol takımlarının ücretsiz doktorluğunu yaptım. 2001 yılında itibaren başlayan Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü'nün oluşumu ile ilgili gelişmeleri isimler vererek aktarmak istiyorum. Çünkü pek çok insanın bu kulübün oluşumunda katkıları, emekleri olmuştur.

18 HAZİRAN'DA KURULDU
Bunu; bu insanların emeklerine, yaptıkları hizmetlerine,  katkılarına saygının gereği olarak yapmak istiyorum. Özdoğan spor kulübü; Gebe köyü, İmranlar köyü ve Pembeciler köylerinden belirli insanlar tarafından 18 Haziran 1985 yılında kurulmuştur. 20-21-22 Şubat 1986 da dernek tüzüğü yürürlüğe girmiştir. Federe işlemlerine 17 Kasım 1988 de başlanmış, 24  Eylül 1991 de futbol, voleybol, atletizm dallarında faaliyette bulunmak üzere tescil edilmiştir. Bu tarihlerden de anlaşıldığı gibi kulübün oluşumu ve federe olması için oldukça uzun bir süre geçmiştir. 2001 yılında; Ereğli Belediye sporu çalıştıran Faruk Varlık hoca Özdoğan spor diye bir takım olduğunu, takım kuramadıklarını, bir yıl öncede maçlara çıkamadıklarını ve eğer takım çıkartamazlarsa kulübün kapanacağını belirterek yardımcı olmamı istedi. Tek başıma tamamen bireysel çabalarımla; maddi, manevi katkılarımla ve bende top oynayarak, takım kurduk 2.amatör kümede maçlara çıktık. Gebe köyüne idmanlara gidiyorduk. Ligi alt sıralarda bitirdik.  Ertesi yıl kulüp yönetimine "takımın adının başına SSK ekleyerek adını SSK ÖZDOĞAN SPOR olarak değiştirsek, yönetime hastaneden katılım sağlasak, çalışanların katkılarını alsak, ilerde kurumsal bir kimliğe kavuşturabiliriz" diye öneri sunduk.

MUAYENE OFİSİNDE ÇALIŞILDI
Önerimiz kabul edildi. Günlerce muayene ofisimde oturup tüzük çalışmaları yaptık. Zaman zaman gece saat 23.00-24.00'lere kadar çalıştığımız olmuştur. 23.06.2002 tarihinde yapılan genel kurulda kulübün adı "SSK ÖZDOĞAN SPOR KULÜBÜ" olarak değiştirildi. 2002-03 sezonunda iyi bir kadro oluşturduk.  Erdem ÇELİK takımı çalıştırdı. Namağlup şampiyon olduk. 1.amatör kümeye çıktık. 20.07.2003 de yapılan olağanüstü kongrede yönetimden bazı arkadaşlar ayrıldılar. Tekrar iyi bir ekip oluşturduk. 2003-04 sezonunda takımın başına teknik direktör olarak Ertan BAYRAKTAR hocayı getirdik. İlk 3 maçta Ertan hoca ile daha sonra Ali KOCAMANOĞLU ile devam ettik. Biraz bizim tecrübesizliğimiz ve biraz sporcular arasındaki anlaşmazlıklar nedeni ile başarısız olduk ve küme düştük. Kulübün ismini "SSK SPOR KULÜBÜ" olarak değiştirdiğimiz bu kongrede, doktor arkadaşlarım işlerinin yoğunluğu nedeni ile kulüp yönetiminden ayrıldılar. Yönetici bulmakta zorlandığımız bir dönem olduğunu söyleyebilirim. 2004-05 de Şadi ÖZDEMİR ile başladık, Suat AYDIN ile devam ettik ve tekrar 1. kümeye çıktık. 

YENİ ADINA KAVUŞTU
Hastanelerin sağlık bakanlığına devri ile birlikte, takımın adını yeniden değiştirmek zorunda kaldık. "KARADENİZ EREĞLİ DEVLET HASTANESİ SPOR KULÜBÜ" olduk. Yönetim kuruluna seçilen arkadaşların teveccühü ile beni başkanlığa layık gördüler. Yani kulüp başkanlığım 13.12.2005 de başladı. Anılan tarihe kadar yönetim kurulunun bir üyesi olarak çalıştım. Hiçbir zaman başkanlık talebim olmamıştır. Çünkü bu kulüp Ahmet ağabeyinin çocuğu gibi diye düşünüyorum. Yıllardır bu kulübe emek etmiş bu günlere getirmiştir. Bu dönem sonunda kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan dernekler kapatılmıştı. Hastanemizde faaliyet gösteren "Karadeniz Ereğli SSK Hastanesi Hizmetlerini Geliştirme, Güzelleştirme Derneği" kapatılmıştı. Biz spor kulübü olarak hastane bünyesinde kantin, kafeterya işletmek için gerekli girişimlerde bulunduk. Önce hastane yöneticileri ile başladığımız görüşmelere, ilçede malmüdürlüğü ve kaymakamlık; ilde defterdarlık ve  valilik ile yaptığımız görüşmelerimiz neticesinde  yasal prosedürler yerine getirildi. Başlangıçta 2 kişi ile başladığımız kantin ve kafeterya işletmesi; iki hastanelerin birleşmesi sonrası;  her iki tarafta 11 çalışana ulaştık.

İŞİN BAŞINDA
BİZ VARDIK
Kantin ve kafeteryaların kurulmaları sırasında hafta sonları dahil, inşaatların başında durup, bizzat çalışmaların içinde olduk. Mal alımı ve zaman zaman sayımlarında geceler geç saatlere kadar çalıştığımız zamanlar oluyor. Kimsenin en ufak bir maddi çıkarı olmadan. Daha sonra Bülend  bey ve Fikret bey işlerinin yoğunluğu nedeni ile ayrılınca yerlerine yedek adaylardan Cemal KOCAMANOĞLU ve Deniz KARADAŞ seçildiler. Bir süre sonra Deniz KARADAŞ'IN da işlerinin yoğunluğu gerekçesi ile ayrılmasından sonra yerine Recep ALATAŞ seçildiler. 2005-06 sezonundan bugüne kadar Beden Eğitimi öğretmeni İlker BOZKURT   ve Cemal KOCAMANOĞLU  takımımızın hocalığını yapmaktalar. Ocak 2007 de Antalya'da yapılan 6.Dünya Futbol ve Bilim Kongresine İlker hoca ile birlikte katıldık. Kongrede ülkemiz ve dünyadan çok sayıda tanınmış spor adamı ve teknik direktörler ile tanışma fırsatı ve onların bilgilerinden faydalanma olanağı bulduk. Yaptığımız işi bilimsel temellerde yapmak adına katıldığımız bu kongrenin bizim için oldukça faydalı olduğunu belirtmeliyim. Kongrenin katılım bedeli ve tüm masrafları bizzat ben kendim karşıladım. Kulüp bütçesine yük olmadık. Büyükler kategorisinde başladığımız takımıza, sırayla önce A genç takım, minik takım, yıldız ve mini minikleri de ekleyerek  şu anda toplam 118 lisanslı sporcuya spor yaptırıyoruz.

KATKI SAĞLIYORUZ
Bu çocukların  bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz., Topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmaya çalışıyoruz. Ereğli'de; futbolun arzu edilen düzeye gelmesi için mütevazı bir şekilde, elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 11 kişilik yönetim kurulu ile her hafta olağanüstü bir durum olmadıkça haftalık yönetim kurulu toplantılarımızı aksatmadan yapmaktayız. Kulübümüz bugün Ereğli'de ERDEMİR ve EREĞLİ BELEDİYE SPOR' dan sonra bir kurum takımı olarak Süper Amatör kümede yer almaktadır. Kulüp faaliyetlerinin yürütülmesinde Hastane bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryadan elde ettiğimiz gelirlerimiz önemli bir yer almaktadır. Sadece spora değil yıllık ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkımız olmaktadır. Kiramız dışında; katma değer ve vergi olarak ta Ereğli'de sıralamaya girecek kadar vergi verdiğimizi belirtmek istiyorum. Son bir buçuk yıldır, bir takım insanlar kantin ve kafeteryamızın spor kulübünün elinden alınması için bir çaba içinde olmuşlardır. Haksız ve yersiz bir şekilde kurumlar ve kişiler itham edilmektedir. İthamı yapan insanlar önce kulübe gelip üye oldular. Kulübü olağanüstü kongreye götürmek için imza topladılar. Kulübün iyi yönetilmediğini, spor yerine üyelere katkısı olan bir yer haline getirmek gerektiği yönünde söylemlerde bulunarak üyeleri etkilemeye çalıştılar. Olağanüstü kongreye götürecek çoğunlukta imza toplayamadılar.  Bu sefer baktılar, yönetime giremiyoruz.

FEDERE DEĞİLLER
Başka bir spor kulübü "Karadeniz Ereğli Sağlık Çalışanları Spor Kulübü" adı altında başka bir dernek kurdular. Henüz spor kulübü değiller. Çünkü henüz federe değiller. Devlet Hastanesi Spor Kulübü'nde yönetimde yer alacak insan bulmakta zorlandığımız, iyi niyetle spor yönünde çalışacak insana ihtiyaç varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilir di?  Bir kurum içinde bir spor kulübü varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilir di? Derneğin adını spor kulübü olarak koyup üyelere yönelik katkısı olan bir yapı nasıl olacak? Üyelerine katkısı olacak bir yapının adı spor kulübü olabilir mi? Mal müdürlüğüne hastanede kantin yada kafeterya işletmek için müracaatta bulundular. Mevcut olanlara talip oldular. Malmüdürlüğü de yasa gereği ihale yapmak durumunda kaldı. Hastane yönetimi sözleşmesi biten ve kulübün malı olan ait iki adet, her biri 18 m2 kare olan konteynırların kiralaması işlemini iptal etti.  Burada çalışan 5 insanın işine son vermek durumunda kaldık. Sözleşmesi bitecek olan eski Devlet Hastanesi tarafındaki kafeteryanın spor kulübünün elinden alınması için aynı insanlar tarafından çalışmalar olduğu herkesçe izleniliyor. Kafeteryanın spor kulübünden alınmasının, özel sektöre verilmesinin ne gibi yararlar sağlayacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

KAPANABİLİR
11 sigortalı insan, 120 gence, çocuğa spor yaptırmak; hastane çalışanları, hasta ve yakınlarına kar amacı gütmeden hizmet; maliyeye ödenen kira ve Ereğli'de sıralamaya girecek kadar devlete vergi ödemek dışında, her yıl ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkı sağlayan, bugün Ereğli'de 3.lig düzeyinde bir takım oluşturma potansiyeli taşıyan bir kulübün kapanmasına sebep olunmasın. Kapanması halinde; ben bu işi severek ve de isteyerek yapıyorum, üzüntü duyarım. Ancak yönetim kurulu olarak arkadaşlarım çok büyük bir yükten ve sıkıntıdan kurtulmuş olacaklardır. Çünkü çok büyük bir özveri ile bu işi yürütüyoruz. Biz bu işi 2001 den bu güne kadar getirdik, biz devam etmek durumunda değiliz. Mutlaka daha iyi yapacak insanlar vardır. Çıkarlar kulübü daha iyi noktalara götürebilirler. Ancak aynı yönde düşünülmesini arzu ederim. Kulübün bütün işlemleri, her şey kayıt altında olup, her şey yönetim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülmüştür. En küçük bir usulsüzlük olmamıştır. Bu yönde bir şüphe varsa, gerekli incelemelerde bulunulabilir.