"Zonguldaklı hemşerilerimizin uzun zamandır beklentilerini biliyoruz. Sayın Bakanımızın ilimizi ziyareti sırasında da kendisi ile stadyum konusunu görüştük. Kulüp başkanımızla da bu konu ile ilgili görüştüler. Tesisler Şubesi ile ilgili genel müdür yardımcımızı yerinde inceleme yapmak üzere görevlendirdiler. Şu an bakanlığımız proje aşamasında sona geldi. Kısa süre içinde görsellerini sizinle paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

 

KONDİSYON SALONU DA VAR

Tabii ki bu arada Zonguldak için son derece önemli olduğunu bildiğimiz atletlerimizin durumu gündeme geldi. Amacımız kaş yaparken göz çıkartmak değildir. Atletizm için yaklaşık altı kulvarlı bir pist yapılacak. Gülle branşı için ayrı bir çalışma alanı yine bu kompleksin içine yapmak şartı ile olumsuzlukları ortadan kaldırmak planlanmaktadır. Yine tribün altında atletlerimizin kış aylarında huzurla çalışabileceği kapalı bir pist proje içinde yer almaktadır. Sporcularımızın çalışma koşullarını iyileştirmek için kondisyon salonu da mevcut olacaktır.

 

15 BİN KOLTUKLU...

Bunun yanında her gün binlerce yetişkin insanımızın bu statta yürüyüş yaptığını da düşünecek olursak yeni yapacağımız stadyumda mağduriyetler yaşanmayacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün ikinci bir atletizm kompleksi ve bu tesisin yanına ‘SPORCU EĞİTİM MERKEZİ YAPILMASI’ için bakanlık tarafından talimatlandırıldığını söylemek isterim. Stadyumun özelliklerinden bahsedecek olursak, dört bir yanı kapalı şık görünümlü ve kapasitesi 15.000 koltuklu, içinde locaları, kafeteryaları, antrenman salonları olan gelen seyircilerin araçlarını park edebilecekleri otoparkı bulunan ve çok rahat bir şekilde stadyuma girip çıkabilecekleri bir mekan diyebiliriz.

 

45 MİLYON LİRA

Bu anlamda şehrimize yakışır modern bir stada kavuşacağımızın müjdesini Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç beyefendiden birkaç gün önce bizzat telefonda aldığımızı bilmenizi isterim. Müteahhit firma ile görüşmelerimiz sonucu inşallah Eylül ayında stadımızın birinci etabını bitirilerek Zonguldak Sporumuzun maçlarının il merkezimizde oynanabileceği belirtilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle maliyeti yaklaşık 45.000.000 TL nin üzerinde olacak stadyumumuzun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim"