Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Zonguldakspor, geçtiğimiz hafta sonu sahasında aldığı Ankara Sincan Belediyespor beraberliğini telafi ettirmek istiyor. Kırmızı-lacivertliler, önümüzdeki hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Kırşehir Fatihspor maçının hazırlıklarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda sürdürüyor.
Teknik Sorumlu Resul Kumaş’ın canını, takımdaki sakatlıklar sıkıyor. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Sincan Belediyespor maçı öncesi sakatlığının düzelmemesi üzerine Miraç ve sakatlığı nükseden Suat tedavi için Ankara’ya gitti. Maç kadrosuna giremeyen ve yedek kulübesinde bekleyen futbolcular, Pazartesi günü yardımcılar eşliğinde ter idmanı yaptılar. Sincan Belediyespor maçında sakatlanan Mustafa Şahintürk de dün gerçekleştirilen idmanda,  yardımcılar eşliğinde düz koşu yaptı. Bu idman sırasında Ali’nin de sakatlanması teknik kadroda şok etkisi yarattı. Ali’nin ayak bileğinden sakatlandığı ve alçıya alındığı bildirildi. Sakatlıkların yanı sıra Hurşit, Cenk ve Ferhat’ın da izinli olarak şehir dışına çıktığı öğrenildi.
“KREDİMİZ KALMADI”
Teknik Sorumlu Resul Kumaş, yaptığı açıklamada, “İzinli ve sakatların yerine kadroya alt yapıdan Cenk, Tuğberk, Ergin, Soykan, Görkem ve Muhammet’i idmana çıkardık. Bu haftaki bütün idmanları Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştireceğiz. Futbolda kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Biz de bunu geçtiğimiz hafta sonu gösterdik. Bu aldığımız beraberlikle artık kredimiz kalmadı. Miraç’ın son andaki sakatlığından dolayı oyun düzenimizde değişikliğe gitmek zorunda kaldık. Futbolcularımın hırslarından ve mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Mücadele bakımından çok iyi bir maç ortaya koyduk. Bu mücadeleden ötürü taraftarlarımızın takdirini kazandık. Bize gösterdikleri sevgi selinden dolayı taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii ki, çıkan olaylar üzücü bir durum. Her şeyi hakeme yüklemememiz gerekiyor. Biz de sahada bireysel hatalar yaptık. Oyun düzenimizdeki değişiklik Sincan Belediyespor maçından beraberlikle ayrılmamıza neden oldu. Yalnız futbolcularımın bu karşılaşmadaki savaşçı oyunlarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Ligde her an her şey değişebilir. Bizim tek düşüncemiz bütün maçlarımızı kazanmak. İlk önce futbolcularımla beraber deplasmanda oynayacağımız Kırşehir Fatihspor maçını kazanarak bir seri yakalamak istiyoruz. 12’nci oyuncumuz olan cefakar taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz. Bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum” dedi.
ZONGULDAKSPOR’A İHTAR
Öte yandan, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Zonguldakspor’a, 13 Şubat 2011 tarihinde oynadığı Ankara Adliyespor müsabakasında; sahada akredite edilmiş doktor bulundurulmaması nedeniyle talimatlara aykırı harekette bulunmaktan ihtar cezası verdi.